Yasa dışı dinleme davası 29 Mart'a kaldı

Eski Sakarya emniyet müdürleri M.A. ve A.B'nin da aralarında bulunduğu biri tutuklu, 2'si firari 10 eski emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü eski müdürlerinden M.A ve A.B'nin da aralarında bulunduğu, biri tutuklu, 2'si firari 10 emniyet mensubunun "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "iftira", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve suç uydurmak" suçlamasıyla yargılanmalarına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, yakınları ve taraf avukatları ile bazı dinleyiciler katıldılar.

Mahkeme heyetinin müşteki sıfatıyla duruşmaya davet ettiği Ebubekir Temur, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katılarak, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Müşteki Temur, 2008-2011 yılları arasında Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan N.A, kendisinin bir yıl süreyle "organize suç örgütü kurmak" iddiasıyla polis başmüfettişliği görevi sırasında da istihbarat şube müdürlüğü personeli ve sanık M.A. tarafından dinlenildiği beyan etti.

Başkan A.S.’Ben de dinlendim’

Diğer,Müşteki Sakarya ili Ferizli Belediye Başkanı A.S., kendisinin Ergenekon soruşturması kapsamında dinlenildiğini belirterek, şahsi bilgilerinin el altından kamuoyuna sızdırıldığını, siyasi ve sosyal olarak zor durumda bırakıldığını ifade etti.

Başkan A.S. kendisini dinleyen ve dinleme talimatını veren herkesten şikâyetçi olduğunu söyledi.

Diğer müşteki polis memurları İ.Ç, H.K, A.B. ve M.B de dinlenildiklerini ifade ederek, bu işin sorumlularından şikâyetçi olduklarını ifade ettiler.

Müştekilerin, sanıklar hakkındaki şikayetlerinde vazgeçmeyerek kamu davasına müdahil olma talepleri mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

Sanık müdafilerinin, adli kontrol tedbirlerinin değiştirilmesi ile tutuklu sanığın tahliyesine ilişkin talepleri alan mahkeme heyeti, taleplerin reddine karar verdi.

Mahkeme heyeti, müdahillerin dosyayı incelemesi ve eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 29 Mart 2019 gününe erteledi.

19 Oca 2019 - 18:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.