Vali Nayir'e Muhasebeciler Haftası ziyareti

Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ertuğrul Kocacık ve oda üyeleri, ‘1 Mart Muhasebeciler Günü’ ve 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Muhasebeciler Haftası' vesilesiyle Vali Ahmet Hamdi Nayir’e ziyarette bulundu.

Kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ettiklerini ifade ederek odanın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Kocacık, iktisadi hayatın vazgeçilmez bir kurumu haline geldiklerini, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonuyla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ettiklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, 1 Mart’ın “Muhasebe Günü” olarak kutlanması yönündeki kararın 1994 yılında Sakarya’da yapılan Oda Başkanları toplantısında alınmasının da, İlimiz açısından farklı bir anlam taşıdığını ifade etti.

Muhasebecilerin vergi veren vatandaşla, vergiyi toplayan devlet kurumu arasında bir köprü vazifesi gördüğünden, serbest meslek olmasının yanı sıra çok önemli bir kamu hizmetini de ifa ettiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Gönüllülük esası içerisinde yalnızca meslek mensuplarının problemleriyle değil, İlin problemleriyle ilgili olarak önemli bir görev üstlendiğinizi düşünüyoruz. Sizler odaya kayıtlı olmak zorundasınız, ancak odanın yönetimine girmek zorunda değilsiniz, yani dolayısıyla gönüllü bir faaliyeti yerine getirmiş oluyorsunuz. İlimizle ilgili yapılacak olan işlerde bütün sivil toplum kuruluşlarının olduğu gibi, sizlerin de görüşleri bizim için çok önemlidir. İlimizin sağlık, eğitim, trafik gibi aklınıza gelecek her türlü dertlerinde, bütün sivil toplum kuruluşlarının söyleyecek sözleri mutlaka olmalıdır. İli ilgilendiren her konuda biz fikir beraberliği yapabilmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Başkan Kocacık ve oda üyeleri ile bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, herkese çalışmalarında başarılar da diledi.

04 Mar 2019 - 17:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.