Vali Nayir'den okul ziyaretleri

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Çarşamba günleri gerçekleştirilen okul ziyaretleri kapsamında Erenler ilçesi Çaykışla Mahallesindeki TEV Esat Egesoy Bedia Başgöz İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Coşkun Bakırtaş, Erenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Ersoy’un da eşlik ettiği ziyarette 1. ve 8. sınıf öğrencilerinin derslerine katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilerle bir süre sohbet ederek geleceğe dair öğütler verdi.

“SEVMEDEN BAŞARIYI YAKALAYAMAYIZ”

8. sınıftaki matematik dersine katılarak öğrencilerin kendilerine inandıkları takdirde güzel işlere imza atacaklarını ifade edip onlara olan güvenini her fırsatta dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Gelecek yıl bu sıralarda değil de farklı bir okulda olacaksınız İnşallah. Umarım hep gönlünüzün arzu ettiği yerlere gider, gönlünüzün arzu ettiği okullarda okursunuz. Ama bu sınıfı bir daha bir araya toplamak mümkün olmayacak. Sizin oturduğunuz sıralarda bizler de 40 sene, 50 sene önce matematik derslerinde bugünkü konuları öğreniyorduk. Öğrencimizin de söylediği gibi hayatımızın her alanında bize lazım olan bir dersteyiz. Tüm mesleklerin her safhasında matematik bize lazım olacak. Önce dersin gereğine inanmak lazım, onun için biz öğretmenlerimize, ‘Ders anlatmaya başlamadan önce hayatta bize nerede lazım olacak bunları anlatın’ diyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız bunu bilsinler, ona göre de dersi daha çok sevsinler. Sevmeden bir işi yaparsak zor başarırız. Bir işi başarmanın yolu önce onu sevmekten geçiyor. Öğretmeni sevilen dersler daha kolay dersler olur genellikle.

“KENDİNİZE İNANIN, GÜVENİN”

İnşallah ülkeyi bizim bıraktığımız yerden daha güzel yerlere götüreceksiniz, size inanıyoruz, güveniyoruz, anne babalarınız da size inanıp güveniyor, eksik bir parça kalmasın, siz de kendinize inanın, güvenin. Bugüne kadar yapılanların daha güzelini biz yaparız diye yolunuza öyle devam edin. Diğer illere göre Sakarya’nın kendisine güvenen insanların memleketi olduğunu görüyoruz. Demek ki güzel başarılar elde edilmiş buralarda. Sakarya’dan geçmiş başarılı insanlarımız var, başarılı sporcularımız var. İnşallah sizler de yaşadığımız İlin adını farklı alanlarda güzel yere götürüp yazacaksınız.

“BİZİM YERİMİZDE BİR GÜN SİZLER OLACAKSINIZ”

Bu hep böyle devam etmeyecek, hep bu sıralarda oturmayacaksınız, bizim olduğumuz taraflara da geçeceksiniz. Bir zamanlar burada gördüğünüz yetkililer, sizin sıralarınızda oturuyordu, öğrenciydi. Şimdi onlar öğrenciliği bıraktılar, işlerine başladılar, idareci oldular, öğretmen oldular. Sizler de bir gün gelecek eğitiminizi tamamladıktan sonra belki de bizler gibi böyle sınıf ziyaretleri yapacaksınız.

“SİZLERDEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

Güzel olan her şeyi anne babalarınız gibi diğer büyükleriniz de, bizler de sizden istiyoruz. Bütün güzellikler sizinle olsun, en büyük isteğimiz aslında kötülüklerden de uzak durmanız. Doğrusunu söyleyin, yalandan uzak durun, cömert olun, cimrilikten uzak durun, geçim ehli olun, kavgadan uzak durun gibi sizden hep güzel şeyler isteriz. Bunlar çok zor şeyler değildir, bizim sırtımıza çok yük yüklediler diye düşünmeyin, bunlar zevkli şeylerdir. Doğru olmak, dürüst olmak, sorumluluğunu bilmek, cömert olmak güzel ve sizlere yakışan şeylerdir” dedi.

İlkokul öğrencileri ile birlikte etkinliklere de katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğretmenler odasında öğretmenler ile bir araya gelerek görüş ve taleplerini dinledi.

21 Şub 2019 - 08:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.