TÜBİTAK BİLGE'den Uygulamalı Bilimlere destek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (TÜBİTAK BİLGEM) Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencilerine Merkez’in imkanlarını kullanmaya yönelik protokol imzala

TÜBİTAK BİLGEM’in Gebze’deki merkezinde gerçekleştirilen imza töreniyle Türkiye’nin uygulamalı bilimler misyonuyla kurulan iki yeni üniversitesi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademik personel ve öğrencilerinin desteklenmesine karar verildi.

Törende TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Hacı Ali Mantar, TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Yusuf Çalık, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı ile ISUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş hazır bulundu.

BİLGEM LABORATUVARLARI AÇILACAK

Protokolle, akademik personelin TÜBİTAK BİLGEM projelerine destek verebilmelerine imkân sağlanırken, TÜBİTAK BİLGEM de çeşitli bilgilendirme ve tanıtma programları düzenleyecek. Lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) öğrencilerine de önemli bir destek sağlayan TÜBİTAK BİLGEM, laboratuvar altyapıları kapsamında yürütülebilecek tez konuları verilmesine imkân sağlayacak. Ayrıca TÜBİTAK BİLGEM enstitülerinin düzenlediği “Bulut Bilişim ve Büyük Veri Sempozyumu” gibi sempozyumların veya projelerin tanıtım çalıştaylarının Üniversite’nin ev sahipliğinde yapılabilmesi amaçlanıyor.

3+1 VE 7+1 ÖĞRENCİLERİ UYGULAMAYA GİDECEK

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin nitelikli bireyleri sektörle işbirliği içinde yetiştirmeyi hedeflediği bir dönem tam zamanlı eğitim modeli olan +1 uygulaması da protokol metninde yerini buldu. Bu kapsamda Üniversite önlisans ve lisans öğrencilerinin 1 dönem (16 hafta) İşyeri Eğitimi uygulamalarını TÜBİTAK BİLGEM laboratuvarlarında yapabilmelerine imkân sağlandı. Ayrıca yaz staj dönemlerinde, lisans öğrencilerinin yeterli not ortalaması sağlaması halinde Merkez’de staj yapmasına imkan tanındı.

“İŞ BİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ”

Sakarya Uygumalamı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, imzalanan protokolün akademik çalışmalara önemli katkısı olacağını belirttiği değerlendirmesinde TÜBİTAK BİLGEM’e teşekkür etti. Bilimsel çalışma ve araştırmalarda iş birliğinin önemine vurgu yaptığı açıklamasında Mehmet Sarıbıyık, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ocak ayında gerçekleştirilen “İş Birliği Güç Birliği” protokolü çerçevesinde tüm paydaşlarla yakın işbirlikleri geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Rektör Mehmet Sarıbıyık, İmzalanan protokollerin akademisyenlere ve öğrencilere katkı sağlamasından duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

23 Şub 2019 - 15:28 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.