Taşeron İşçi’ Ücretleri Meclis’ te

TBMM’de görüşülenTorba Yasakapsamında taşeron işçilere bir çok yenilik içeriyor. Taşeron işçilerin ücretleri, çalıştıkları yerde diğer çalışanların üc...

TBMM’de görüşülenTorba Yasakapsamında taşeron işçilere bir çok yenilik içeriyor.

Taşeron işçilerin ücretleri, çalıştıkları yerde diğer çalışanların ücretleri emsal alınarak belirlenecek.

Ayrıca taşeron işçisine ücretini ödenmemesi durumunda asıl işveren, alt işverenden kesinti yaparak işçinin maaşını ödeyebilecek. Artık kamuya yapılacak hizmet alımlarında 3 yıllık süre esası getiriliyor. Böylelikle çalışan işçinin yıllık izin ve kıdem tazminatı konusunda yaşanan sorunların giderilmesi amaçlanmaktadır. Böylece 31 Aralıkta işten çıkmış gibi gösterilmelere son verilecek. İş güvencesi kapsamında isteği dışında işverence çıkarılan işçinin açtığı işe iade davası sonucu davanın geç neticelenmesinden kaynaklı olarak, işçinin işe iade edilmesi üzerine, işçiye ödenen işsizlik ödeneklerinin İş-Kur tarafından geri istenilmesi işçileri mağdur etmekte ve bu durum tekrar yargıya taşınmaktaydı.. Geçmişte, disiplin cezası sonucu 1999 ile 2005 tarihleri arasında memuriyetleri sona erenlerin sıkıntısı gideriliyor. Bu durumda olup da emeklilik primlerinin yatırılmadan geçirilen süreleri borçlanmak suretiyle emeklilik keseneği ve kurum karşılıklarını kendileri yatıranlar ile emeklilik keseneği ve kurum karşılıkları kamu kurumları tarafından yatırılanlar arasında eşitsizlik gideriliyor.

18 Haz 2014 - 21:40 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.