Tarihi çeşmeler yenileniyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı şehir kimliğine sahip çıkan projelere imza atmaya devam ediyor.

Daha önce Tarihi Sabit Efendi Konağı, Tarihi Alicanlar Konağı ve Tarihi Uzunçarşı’yı aslına uygun restore ederek şehir tarihine kazandıran Büyükşehir Belediyesi, tarihi çeşmelerin restorasyon çalışmalarını da gerçekleştiriyor. Ozanlar Tekeler Mahallesi ve Eski Reji Sokağında bulunan çeşmeler aslına uygun olarak restore ediliyor.

Çeşmeler onarılıyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi yapıları şehre geri kazandırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda son olarak Ozanlar Tekeler Mahallesi ve Eski Reji Sokağında bulunan çeşmeleri aslına uygun bir şekilde restore etmek için ekiplerimiz gerekli çalışmalara başladı. Tarihi çeşmelerimizin en kısa süre içerisinde işlemlerini tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Özenle koruyacağız

Mutlu, “Ozanlar Tekeler Mahallesinde bulunan çeşmenin ve Eski Reji Sokağında bulunan 1838 yılında Kemahlı Hacı İsmail Ağa tarafından yaptırılan çeşmenin restore işlemlerine başladık. Eski Reji Sokağında yer alan çeşmemizin üzerindeki kitabenin orijinali ise meraklıları Sakarya Arkeoloji müzesinde bulabilir. Şehrin hafızasına katkı sağlayan tüm tarihi yapıları özenle korumaya devam edeceğiz” dedi.

15 Şub 2019 - 15:54 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.