Tanzim satış uygulamasına hazır

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, tanzim satış uygulamasına hazır olduklarını bildirdi.

Akdardağan, yazılı açıklamasında,yaz aylarından beri ülkedeki ekonomik dalgalanmayı fırsat gören karanlık ellerin halkın sofrasına ve cebine el atmaya devam ettiğini vurguladı.

AVM'ler ve zincir marketlerin "enflasyonla mücadele" kılıfıyla halen fırsatçılığa devam ederek hem vatandaşı hem de esnafı zor durumda bıraktığını dile getiren Akdardağan, "Her zaman milletimizin yanında olan bakkal esnafımız, bu zor günlerde yine milletimizle kenetlenmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla büyükşehirlerde halkın ucuz ürünlere ulaşması için başlatılan ve gerektikçe yaygınlaşacak tanzim satış noktaları uygulaması vatandaşımıza nefes aldırmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara'daki Türkiye Esnaf Buluşması'nayönetim kuruluyla katıldıklarını anımsatanAkdardağan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın esnaflayaptığı bu toplantı ve sonrasında katıldığı televizyon programındaki açıklamaları, biz bakkal esnafını heyecanlandırmıştır. Cumhurbaşkanımız, esnafımızla meyve, sebze, temizlik ürünleri ve temel gıda maddelerinin satışlarını belediyeler aracılığıyla yapabileceğinden ve gerekirse bakkalların devreye alınacağından bahsetmiştir. Şu an için Sakarya'da böyle bir uygulama yok ama tanzim satış uygulamasına bizler oda ve üyelerimiz olarak hazırız. İlgili belediyelerimizle oturup her konuda fikir alışverişine ve yaptırıma açık olduğumuzu belirtmek isterim. Bugüne kadar ülkemize ve milletimize karşı başlatılan operasyonlara, birlikte karşı durarak cevap verdik. Şimdi de bakkallarımız aracılığıyla her türlü ucuz ürünü tüketicilerimize ulaştırmayı bir görev biliyoruz.

Bu durum gerçekleşirse AVM'ler ve zincir marketlere karşı ayakta durma mücadelesi veren bakkal esnafımızın eli güçlenecek, fahiş fiyatlarda istikrar sağlanacak, vatandaşımız ucuz ürüne rahatlıkla ulaşacak ve devletimizle birlikte vatandaşımıza hizmet etmenin gururunu birlikte yaşayacağız."

AA

18 Şub 2019 - 13:54 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.