SAÜEAH Zehirlenenlerin sayısı 309 muş…!

Sakarya Valiliği Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi SAÜEAH ’nde geçen hafta meydana gelen ve hastaların yanı sıra, sağlık personelinin de zehirlenmesine neden olan olay ile ilgili açıklamada bulundu.

Sakarya Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle;

Bazı basın organlarında gıda zehirlenmesi ile ilgili çıkan haberler İl Sağlık Müdürlüğünce incelenmiş olup, aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen gıda zehirlenmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Personellerimize, hasta ve refakatçilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor yaşanan bu üzücü olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

Gıda zehirlenmelerine sebep olan bakteri vücuda girdikten sonra belli bir kuluçka süresini tamamlayarak belirti vermeye başlamaktadır. Hastalığın etkilerinin ortalama 1 ile 3 gün arasında ortaya çıkması nedeniyle hasta sayımız günden güne değişiklik göstermiştir.

Etkilerin ortaya çıkmaya başladığı ilk gün 71 olan hasta sayımız geçen süreç içerisinde bugün itibarıyla 22 doktor, 86 yardımcı sağlık personeli, 160 diğer hastane personeli, 17 hasta, 24 refakatçi olmak üzere toplam 309’dur.

24 Oca 2018 - 14:54 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

02

A - ÇÖZÜM FİRMAYA ETSİZ YEMEK YAPTIRILIYOR KOLAY ÇÖZÜM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 14:54