SAÜ’ de “Yönetim paylaşım yapmıyor” sancısı

Sakarya Üniversitesi yeni yönetimi ile ilgili akademisyenlerin şikâyetleri var. Gerek akademik kurulun toplanmaması, gerekse üst yönetimin aldığı kararların akademisyenlerle paylaşılmamış iması ve sadece, İnşallah, Maşallah ile geçen üç ay sorgulanıyor.

Sakarya Üniversitesi’nde i Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan yaklaşık üç ay önce göreve başlamış ve yeni atamalarla üst yönetimi belirlemişti.

Akademik Kurul

SAÜ Rektörü Savaşan incesi her yönetim döneminde olduğu gibi ‘Akademik Kurul’ toplanarak değerlendirmelerde bulunuyordu.

Ancak Savaşan’ın yönetiminde bunu gerçekleştirmek yerine kurul toplantılarını fakülte bazında yapıyor olması farklı yorumlara neden oluyor.

Akademi çevreleri; “Fakülte bazında yapılan toplantıların kimine katılan Savaşan, kimine katılamadı. Büyük kitleri kontrol edemem endişesi ile mi fakülte bazında toplantılar yapıldı merak ediyoruz. Yani geleneksel uygulamanın dışına çıkılmış oldu” ifadelerinde bulunuyorlar.

Gerçeği yansıtmıyor

Yine bazı akademisyenlere göre,

“SAÜ’nün, SABÜ’ye bölünmesinden kaynaklanan Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyelerinin gitmesi ile başarısının artmış gibi gözükmesinin gerçeği yansıtmadığı herkesçe biliniyor. Bu sadece aritmetik bir oyundan ibarettir” paylaşımında bulunuyorlar.

Projeler nede durduruldu?

Diğer yandan Sakarya Üniversitesi’nde yapılan ve yapılması beklenen projelerin durdurulduğu dile getirilirken,

“BAP projeleri kaynak yokluğundan durduruldu. SAÜ kaynakları acaba neden kurudu? Neden sürekli proje üretmesi beklenen bu üniversitede kaynaklar kurudu gerekçesiyle projeler rafa kaldırıldı? Bu konunun ayrıntılı ele alınması ve yönetimin bu konuda açıklama yapması bekleniyor” denildi.

“İnşallah, Maşallah ile üç ay bitti”

Akademik çevreler, Sakarya Üniversitesi’nde kısır döngünün yaşandığını dile getirerek;

“Üst yönetimin yaptığı ve aldığı kararlar akademik çevrelerle paylaşılmıyor. Bu da Sakarya Üniversitesi’nin akademik ayağında, ‘Kendilerine bir dünya kurmuşlar’ söylemlerine neden oluyor. Üst yönetim neden tabana kulak vermez, vermek istemez anlamış değiliz. İnşallah Maşallah diyerek üç aylık periyot bitti. Bu eğitim-öğretim dönemindeki hedefler konusunda kimse bir şey bilmiyor” dediler.

08 Eki 2018 - 00:49 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

03

Davut Akbaş - Bekleyin her şey güzel olacak diyenlere sesleniyorum. Ne zamana kadar?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 00:49
02

Aynur Geceli - Koca üniversite de paylaşım yok. Özel kalem alem, Yönetim kademesi alem. Ne güzel dünya.. Ohhh

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 00:49
01

Keriman Yıldırım - Sayın Başoğlu Rektör Bey ile sohbetinizi yazmıştınız. Ben de 'İnanmıyorum' demiştim. Yineliyorum. Hocamın samimiyetinie inanmıyorum. Yazık Sakarya'ya yazık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 00:49