Salih Hoca’nın Onuru ne olacak?

Başkan Varol:”11 yıl önce tacizle suçlandı, suçlayan ve Salih Hoca’ya kötü günler yaşatan müdür ise FETÖ’ den açığa alındı” dedi.

Türk Büro Sen Sakarya Şube Başkanı ve Türk Kamu Sen Sakarya İl temsilcisi Rahim Varol, üyelerinin 11 yıl önce haksız ve mesnetsiz bir şekilde sicilinin bozularak, türlü eziyetlere maruz kalması üzerine kazandığı hakları ile ilgili açıklamada bulundu.

Hiç kimsenin haksızlığa maruz bırakılmaması gerektiğini, bu dünyanın bir de altı olduğunu dile getirerek, üyeleri ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Varol şu açıklamada bulundu;

Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman haklı olan kamu çalışanlarının yanında olacağımızı söylemiştik.

Eylül 2005’e kadar Arifiye Çocuk Yuvasında grup sorumlusu olarak çalışan Din Görevlisi Salih Yılmaz, zamanın idaresi tarafından, Karaman mahallesinde bulunan Bremen Mızıkacıları Çocuk Yuvasına görevlendirilmişti.

Karamandaki yuvada çalışmaya başlayan Salih Yılmaz Hoca’ya, İhtiyaç olmadığı halde Milli Eğitim’den nöbet tutturulmak için ayarlanan Öğretmen A.D’ın ifadeleriyle ve yine Vekil Müdür A.T ‘nin katkılarıyla, İl Müdür Yardımcısı A.A nun muhakkik liginde ‘İl Müdürüne Hakaret’ gerekçesiyle başlatılan soruşturma neticesinde Salih Yılmaz Hoca’ya 1/30 maaşta kesim cezası verilmişti.

‘Pekiyi’ olan sicili de bozularak 60’lı rakamlara çekildi. Bu konu idari yargıya taşındı ve Danıştay’dan emsal bir karar ile dava kazanıldı. Yine Karaman Çocuk Yuvası Müdür Vekili K.I nin gayretleri ve İl Müdür Yardımcısı aynı zaman da İl müdürü vekili de olan A.A.’nın temasları ile 5 eylül 2007 tarihinde bayan personelden alınan dilekçe üst yazı olarak aynı günün sabahında Yuva’nın Müdürü K.I nin ‘uygunsuz davranış’ iddiası içeren yazısı aynı saatte İl Müdür vekili A. A.’nın Valilik makamına ‘taciz iddiaları’ na çevirdiği iddia edilen yazı ile aynı ulusal basına taşındı.

Ulusal basında çıkan haberlerde ‘imam sapık çıktı, tacizci imam, sapık imam’ haberlerinden sonra hoca açığa alınmıştı.

14 Eylül’de savunması istenen üyemiz iki gün evvel yani 12 Eylül 2007 tarihinde Genel Müdürlük’ ten Erzincan’a sürgün edildi. O süreçte Salih YILMAZ hoca bu olayın komplo ve iftira olduğunu söylese de sürgün edilmekten kurtulamadı.

Bu konu hakkında gerçekleri söylemek isteyen tanıkların beyanları da göz ardı edildiği görüldü. Bununla ilgili Salih Yılmaz Hoca’nın, İl Müdürlüğüne verdiği iki dilekçeden birisi işleme alınmadı diğeri ise kayda alınmak istenmediği biliniyor.

Maaş kesim cezası yedi

Erzincan’a sürgün edilen hocaya ayrıca 1/8 oranın da maaş kesimi verilerek, aynı yıl sicili de 60’lı rakamlara çekildi. Sürgün edildikten sonra Sakarya İdare Mahkemesine başvuran Hoca Erzincan’da idari mahkeme olmadığından 1/8 idari cezasını da Sivas İdare Mahkemesine taşıdı. Her iki davayı da kazanarak hakkındaki suçlamalardan aklandı.

Sağlık nedenleri ile Erzincan’dan İstanbul’a tayin olan hoca İstanbul’da görevde yükselme sınavlarına katılmak istedi fakat daha önceden Sakarya’da olduğu gibi sicili düşük olduğundan ikinci kez sınavlara katılma hakkı da elinden alınmış oldu.

Sicillerini düzeltmek için İstanbul İdare Mahkemesine iki ayrı dava açtı. Bu davalarda neticelendi ve mahkeme kararına uyan Bakanlık hocanın sicillerini 60 'tan 90' a çıkardı.

Hoca 11 yıl mahkemelerde hakkını aradı . Sapık ve tacizci diye ilan edilerek itibarsızlaştırma yapılırken ailesi ve çocukları olduğu hiç düşünülmedi. Üç ayrı Vilayete açtığı beş davayı da kazanması gerek ulusal gerekse yerel basında yer almasına rağmen bu mağduriyete yetkililer duyarsız kaldı. 2008 ve 2012 yılında Sakarya Valiliği’ ne yaptığı dilekçeci müracaatlardan netice alamadı ve kendisine hakkını mahkemelerde aranması söylendi. Salih Yılmaz Sakarya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda da bulundu.

‘Pekiyi’ bir sicile sahip olan Salih Yılmaz, Hoca’ya zulmeden mobbing yapan zamanın İl Müdür Yardımcısı, şimdiki Muğla İl Müdürü iken görevden alınan, A.A’ nın 15 Temmuz Darbe Girişimi sebebiyle FETÖ’ den dolayı görevinden alınması geçmiş yıllarda hocaya yapılan zulmün neden yapıldığı da böylece ortaya çıkmış oldu.

Salih Yılmaz Hoca, kurumdaki usulsüzlüklere göz yummadı, vatansever duyarlılığı yüksek ve vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır bilincine sahip bir üyemizdi. O tarihlerde Sakarya Arifiye de SRAP Projesi kapsamında satın alınan ama yerinde bulunmayan malzemelerinde olduğu bilinmektedir.

Biz Türk Kamu Sen, olarak sadece üyelerimizin değil bütün haklı ve mazlum kamu çalışanlarının sesiyiz. Salih Yılmaz Hoca ile aynı yıllarda Sakarya sosyal hizmetlerde İl müdürü A.İ ve FETÖ den şimdi görevden uzaklaştırılan zamanın İl müdür yardımcısı A.A.’nun zulmüne uğramış başta Müdüre M.B. Hanımın Iğdır’a sürülmesi, Öğretmen C.K ve Memur M.Y. A. başına gelenler ile haksız yere işten çıkartılan başta S.K ve diğer Şirket personellerin de sesiyiz.

Türk Kamu Sen, olarak Özellikle FETÖ’den görevden uzaklaştırılan A.A nun çalışanlara kumpas kurduğu da şimdi anlaşılmaktadır.

Haksızlığa uğratılan üyemizin 11 yıl çektiği çilenin bedelini kim ödeyecek.

Taciz suçlamasıyla onuru kırılan bu üyemizin itibarını zedelemeye kimsenin hakkı yoktur.

29 Eyl 2016 - 10:11 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.