Sakaryalı Devlerden Muhteşem Final

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftasında Galatasaray Odeabank’ı 75-73’lük skorla mağlup etti. Bu sonuçla Büyükşehir Basketbol tarihinde ilk kez Play-off oynamaya hak kazandı.

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftasında Galatasaray Odeabank ile karşılaştı. Sakarya Spor Salonunda oynanan mücadeleye Lazeric Jones, Calvin Harris, Metecan Birsen, Nathan Boothe ve Moustapha Fall ilk 5’i ile çıkan Büyükşehir, karşılaşmanın ilk 5 dakikasında Nathan Boothe ve Metecan Birsen ile sayı bulsa da 6-11 geride kapattı. Karşılıklı basketlerle devam eden ilk çeyrek 14-23 Galatasaray’ın üstünlüğü ile tamamlandı.

İlk yarı 35-34

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Büyükşehir Basket Calvin Harris ve Gian Clavell’in üçlükleri ile 8-0 lık seri yakalayıp Galatasaray’a molayı aldırdı. Moladan sonra etkili oyununa devam eden Büyükşehir çeyreğin bitimine 1 dakika kala Nathan Boothe’nin elinden bulduğu isabetli üçlük ile skoru 33-34’e getirdi. İlk yarının bitimine 8 saniye kala Jankovic’in basketi ile Büyükşehir ilk yarıyı 35-34 önde bitirdi.

Üçüncü periyot 51-53

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci yarının ilk 4 dakikası 40-40 eşitlik ile geçildi. Taraftarının desteğini arakasına alan Büyükşehir, Moustapha Fall ve Nathan Boothe’nin isabetli basketleriyle çeyreğin son 3 dakikasına 47-45 önde girdi. Çeyreğin geri kalanında Lazeric Jones ile sayılar bulan Büyükşehir, çeyreği 51-53 geride bitirdi.

Muhteşem geri dönüş

Maçın son çeyreğine Nikola Jankovic ve Metecan Birsen’in isabetli basketleriyle başlayan Büyükşehir, maçın bitimine 3 dakika kala Lazeric Jones’un art arda bulduğu üçlük isabetlerle farkı dörde indirdi. Taraftarının desteğini bu dakikalarda yoğun bir şekilde hisseden Büyükşehir’de Lazeric Jones bitime 53 saniye kala üç sayılık isabetiyle skoru 72-73’e getirdi. Büyük bir heyecana şahit olan maçın son 14 saniyesine Büyükşehir, Calvin Harris’in faul çizgisinden bulduğu iki isabetli sayı ile 74-73 önde girdi. Maçın son Galatasaray atağını iyi savunan Büyükşehir Gian Clavell’in serbest atıştan bulduğu bir sayı ile maçı 75-73 kazandı. Bu skor ile Büyükşehir Basketbol Tahincioğlu Süper Lig’in de Play-Off oynamayı garantiledi.

28 Nis 2018 - 23:47 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.