Sakarya Üniversitesi'nden "Yüksek Lisans" açıklaması

Her dönem farklı koşullar ortaya konduğunu dile getiren ve Sakarya’da ikamet edenlerin yüksek lisans yapıp yapamayacaklarını sorgulayanlara Sakarya Üniversitesi’nden aydınlatıcı bir açıklama yapıldı.

Sakarya Üniversitesi ile ilgili “Sizden Gelenler Bölümü” ne gelen şikayet konusunu, habercilik ilkeleri gereği, Sakarya Üniversitesi’ne soran netgaste.comeditörlerininaldıkları bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.

Sakarya Üniversitesi’nden yapılan o açıklama;

2017-2018 Bahar Yarıyılı Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Kontenjanları 20.11.2017 tarih ve 21 sayılı Enstitü Kurulu toplantısı ve Üniversite Senatosunun 30.11.2017 tarih ve 491 sayılı toplantısında alınan karar gereğince kabul edilmiştir.

Hemşirelik Yüksek Lisans Programı için,

Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine İlişkin Senato Esasları Madde 10 gereğince Dereceye Giren Öğrenci kabul edilmektedir.

Madde 10 – Tezli yüksek lisans programları için dereceye giren öğrenci kontenjanı her yarıyıl için “üç” öğrenci ile sınırlıdır. Başvuruları başvuru takviminde belirlenen süre içinde “Dereceye Giren Öğrenci Başvuru Formu” ile alınır.

a) Öğrenim gördükleri lisans programını birinci, ikinci veya üçüncülük derecesiyle bitiren Sakarya Üniversitesi mezunları programın istediği minimum şartları sağlamaları halinde kontenjan dahilinde kabul edilir.

b) Dereceye Giren Öğrenci kabulü ve başarı değerlendirmesi;

ALES notunun %50’si,

Mezuniyet notunun %50’si dikkate alınarak belirlenir.

Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine İlişkin Senato Esasları Madde 12 gereğince Özel Şartlı Öğrenci kabul edilmektedir.

Madde 12 – Özel şartlı öğrenci kontenjanları tezli yüksek lisans programları için açılır ve her yarıyıl “iki” öğrenci ile sınırlıdır. Özel şartlı öğrenci başvuruları başvuru takviminde belirlenen süre içinde “Özel Şartlı Öğrenci Başvuru Formu” ile alınır.

Engelli öğrenci adayları, Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı Hakkında Yönetmelik’in 3. Maddesi uyarınca çalışma güçlerinin en az %40’ından yoksun olduklarını Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmek zorundadır.

Gazi, Gazi yakınları ve birinci derece şehit yakınları durumlarını belgelendirmek zorundadır.

Sporcu adayları, Avrupa Şampiyonaları, Dünya Şampiyonaları veya Olimpiyat Oyunlarında ilk üç dereceye girmiş olduklarını belgelendirmek zorundadırlar.

Özel Şartlı Öğrenci kabulü ve başarı değerlendirmesi:

ALES notunun %50’si,

Mezuniyet notunun %50’si dikkate alınarak EABD/EASD başkanlığının değerlendirmesi ve EYK kararı ile gerçekleşir.

08 Oca 2018 - 16:00 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

01

SAKARYALI - Diğer bölümler için neden ilk 3 şartı yok. Bu adrese teslim öğrenci alımıdır. Sakarya Üniversiştesi yeni kurulan bir üniversite değil. Geçen dönem neden böyle bir uygulama yapılmadı. GEÇEN DÖNEM YABANCI DİL PUANI şartı aranırken şimdi neden yok. Böyle bir uygulama hakkaniyete ve adalete aykırıdır. Düzeltme yapılacak yerde ilanı açıklama olarak veriyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ocak 16:00