Sakarya turizmine güç katacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca’da şehrin turizm sektörüne büyük bir katkı sağlayacak olan yeni yatırım Eliteword Hotels’de incelemelerde bulundu.

Toçoğlu’na Global ICM Sahibi Ünal Beşli, Sapanca Eliteworld Hotels Sahibi Vedat Elik, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar ile Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut eşlik etti. Toçoğlu, yeni yatırımın bölgenin turizm geleceğine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

800 kişi kapasite

Yeni yatırım hakkında bilgiler veren Sapanca Eliteworld Hotels Sahibi Vedat Elik, “Yeni turizm döneminde kapılarımızı misafirlerimize açacağız. 400 yatak 800 kişi kapasiteli bölgenin en büyük hotelini Sakarya, Sapanca’ya inşa ediyoruz. Yeşil ile mavinin eşsiz güzelliği arasında, doğa dostu sertifikalı bir oteli hayata geçiriyoruz. 3 futbol sahasına da aynı zamanda otelimizin içerisinde yer vereceğiz. 2 sahamız profesyonel bir şekilde dizayn edilecek. Büyük takımların kamp yapmaları için Sakarya’ya gelmesini sağlayacağız. Yatırımın Sakarya’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yerel ekonomiye katkı

Başkan Zeki Toçoğlu, Sapanca Gölbaşı Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan araziyi 100 milyonun üzerinde bir yatırımla değerlendirerek şehrimiz turizmine kazandıran yatırımcılara şükranlarımı sunuyorum. Sapanca doğanın tüm güzelliklerinin yer aldığı doğa harikası bir ilçemiz. Turizm alanında hayata geçirilen yeni yatırımın da hem ilçemiz hem şehrimiz turizmine büyük katkı sunacağı düşüncesindeyim.

Öte yandan yaz sezonlarında artan nüfusla birlikte yerel ekonomiyi de önemli ölçüde canlandıracaktır. Bugün de otel çalışmaları için yatırımcılarımızla bir araya geldik. Otele ulaşımları sağlayacak yol için bir talepleri oldu. İnşallah gerekli adımları atıp, yolu modern bir hale dönüştüreceğiz” dedi.

15 Kas 2018 - 16:17 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.