Sakarya haftanın hutbesini tartışıyor

Türkiye ve Sakarya’da her Cuma namazı okunan hutbeler Diyanet İşler Başkanlığı tarafından gönderilen metne göre okunuyor. Buna göre 29 Aralık 2017 Cuma günü okunan hutbe birçok camide tepkiyle karşılandı.

Her yılbaşı öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı sık sık, ‘Yılbaşı kutlamaları’ ile ilgili fetvalar yayınlayarak, kutlamaların Müslümanlara yönelik bir uygulama olmadığından bahseder.

Ancak 29 Aralık 2017 Cuma hutbesinde kurulan “Yılın son cumasını idrak ediyoruz” cümlesi birçok cemaatin tepkisine neden oldu.

Bazı cami cemaati, Cuma çıkışında,

“Müslümanların bugünkü cuma namazı hutbesinde, bu yılın son cuma vaktindeymişiz.

Müslümanlar hangi yılı kutlarlar da son cuma vakti.

Bugünkü cuma hutbesinde; alkollü içkilerle sağlığı heba etmek,sınırsız ve uygunsuz eğlencelerle vakti öldürmek, örneğinde bulunması gereken emanet bilinciyle asla uyuşmaz?

Neden içki haram demiyor?

Piyango ve şans oyunlarına umut bağlayarak alın teri dökmeden, emek harcamadan kazanmaya çalışmak dinimizin helal kazanç duyarlılığıyla asla bağdaşmaz.

Şans oyunu ve kumar haram demiyor.

Yine hayal kırıklığı, yine kahır, yine diz dövmesi. Önceki kör sağır Kudüs hutbesi şimdi de;

Cuma namazı, bizim yılımızın son cuması imiş

Piyangoya haram denmedi.

İçkiye haram demedi.

Müslümanları uyandıracak bir Diyanet İşleri Başkanlığı lazım.

Her zaman haram ve helal ayetleri okunsun. İnsanlara algı yapmasınlar” diyerek tepki göstermekten geri kalmadılar.

İşte tartışma yaratan o Hutbe

31 Ara 2017 - 14:15 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

02

Vatandaş2 - Mehmet Görmez "Kur'an'i yarışma aracı olmaktan kurtaralım." dedi. Sutladilar, yerine bunu getirdiler. Alın size DİB. Sakaryalilarin alkisladigi biri Diyanet İşleri Başkanı. Alkisladigi kadar ulaşıp iletsinler de bu dini ılımlı, dinlerarasi hoşgörü mantigindan kurtarsin. Onu ben atamadim. Atayanlarin ve onlari alkislayanlarin da günahı var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 14:15