Sakarya gurur duy bu çocuklarla

Özel Doğu Marmara Sağlık Lisesi ‘Sigarayı bıraktırma timi’ ni kurdu ve tüm eğitim camiasına örnek bir çalışma başlattı.

Çoğu emsalleri haytalık peşinde… Kimi araba, kimi motosiklet meraklısı, kimi spora kimi yüzmeye, kimi ise şans oyunlarına meraklı. Bin bir türlü gençlik var.

Oysa kimi okullarda aynı yaşıtta olan arkadaşları, tuvalet köşelerinde, merdiven altlarında sigara içerek gencecik ciğerlerini yok ettiği biliniyor.

Emsalleri sigara içerken

İnternetin yaygınlaştığı, sosyal medya tutkunu olan gençlerin köreldiğini, gelecek ümit vaat etmediğini düşünenlerin olduğu bu zamanda Sakarya İli Serdivan İlçesi Doğu Marmara Sağlık Meslek Lisesi’nden bir grup öğrenci tabuları yıkacak bir çalışmaya imza atıyor.

Sakarya gurur duy bu çocuklarla

İşte, tüm tabuları yıkacak çalışmaya imza atan gönüllü ‘Sigarayı bıraktırma timi’ işbaşında. Lise çağında tütün kullanımının oldukça artığı son yıllarda, gençlerin sağlıklarını tehlikeye atmak pahasına bu kötü davranışlarından kurtulmalarına yardımcı olmak adına okulun 11/D sınıfı öğrencileri bir projeye imza atılar.

Gönüllü öğrenciler ve danışman öğretmenlerde oluşan ekip, okulda bulunan tüm öğrencilerle birebir görüşerek sigaranın zararlarını anlatıyor.

Konuyla ilgili öğrenciler, ders zili ile teneffüslerde okul bahçesine yayılarak arkadaşlarını tek tek bilgilendirmek suretiyle yoğun çaba sarf ediyorlar.

08 Mar 2018 - 15:00 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.