Sakarya 2018 asayiş raporu

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından Kaçakçılık ve Organize Suçlarının aydınlatılması, deşifre edilmesi ve suç örgütlerinin eylemlerinin önlenmesi amacıyla operasyonlar devam etmektedir.

2018 yılı içerisinde toplamda (399) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı, (56) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi, (98) şahsa ise adli kontrol tedbir kararı uygulandı, (245) şüpheli şahıs ise adli makamlarca serbest bırakıldı.

Kaçakçılık suçları ile ilgili olarak; Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması Kanunu kapsamında; muhtelif dönemlere ait toplam 387 parça tarihi eser ele geçirilmesi sonrası müze müdürlüğüne teslim edilerek, kültürel mirasımıza kazandırılmıştır.

Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında; 2280 litre kaçak akaryakıt, 134.873 paket bandrolsüz kaçak sigara, 230.352 adet makaron, 1.187 kg nargile tütünü, 621 adet kaçak içki, 75 litre kaçak içki, 5920 adet elektronik sigara, 11528 adet elektronik sigara likidi, 465 adet elektronik sigara malzemesi, 18.140 adet gümrük kaçağı eşya ele geçirilerek, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden ürünlerin piyasaya sürülmeleri ile sürülmüş olan ürünlerin imhaları yapılmış ayrıca devletimizin vergi kaybı önlenerek, haksız rekabetin önüne geçilmiştir.

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretine yönelik gerçekleştirilen, 1 operasyonda 14 farklı ülke vatandaşını illegal yollardan ülkemize sokmak isteyen 3 şahsa işlem yapılarak, kaçak yollarla ülkemize giriş yaptırılmak istenen şahıslara sınır dışı işlemi yaptırılmıştır.

Mali Suçlarla Mücadele ile ilgili olarak; Parada Sahtecilik Suçuna yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 20, 50,100 ve 200TL şeklinde tabaka halindeki paralar ve para basınımda kullanılan çok sayıda hologram ve selogram ile 101 adet 100TL, 80 adet 200TL, 15 adet 50TL, 2 adet 20TL, l adet 10TL olmak üzere toplam 1.846.100TL değerindeki sahte paralar ele geçirilmiş, vatandaşlarımızın mağdur edilerek haksız kazanç elde edilmesi engellendi.

Organize Suçlarla Mücadele suçları ile ilgili; illegal yollardan temin edilen silah, fişek ve mühimmatın ticaretine yönelik ve vatandaşlarımız üzerinde baskı cebir ve şiddet uygulayarak haksız menfaat temin eden/ etmeye çalışarak kendilerince adalet sağlamaya çalışan 2 farklı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar neticesi, 19 adet farklı çap ve markalarda tabanca, 2 adet yivsiz av tüfeği,3 adet kurusıkı tabanca, 832 adet fişek, 30 adet şarjör, 1 adet çelik yelek ile çok miktarda farklı şahıslar adına düzenlenmiş senet, çek, alacak verecek durumlarını gösterir defter ve not kağıtları ele geçirildi.

Sakarya'da suç ve suç örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

07 Oca 2019 - 14:52 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.