“Sağlık her yönden iyilik halinin olmasıdır”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ‘Engelsiz Hayat Atölyesinde’ eğitimler devam ediyor.

Bu kapsamda düzenlenen ‘Kronik Hastalıklardan Korunma Yolları’ ve ‘Engelsiz Hayat İçin Sağlıklı Beslenme’ konulu konferanslar konuşuldu. Halk Eğitim Uzmanı Dr. Ahmet Enes Güven ve Uzman Diyetisyen Yasemin Tuncer’in konuşmacı olarak katıldığı programa Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Sağlıkta ileri seviyedeyiz

Halk Eğitim Uzmanı Dr. Ahmet Enes Güven, “Sağlık, sadece hastalığın ve sakatlığın bulunmayışı değil fiziksel, sosyal ve ruhsal yönden tam bir iyilik halinin olmasıdır. Aslında herkesin içinde iyiye doğru gitme durumu olabilir. Sağlıklı olan bir kimse daha sağlıklı olabilir.

Yani hekim hastalıklarla ilgilenen değil sağlıkla ilgilenen kişi olmalıdır. Bizim amacımız vatandaşlarımızın sağlığını korumak. Son yüzyılda sağlık konusunda büyük bir gelişim kaydedildi. Sık görülen hastalıkları biz daha iyi tanıyoruz. Antibiyotiklere ulaşım, aşı, sağlıklı besinler, temiz içme suyu gibi birçok şeye sahibiz. Yaşam sürelerinin uzamasıyla kronik rahatsızlıkların çoğalmasını da beraberinde getirmiş olduk. Yaşam kalitemizin yükselmesi kronik hastalıklarında beraberinde bizimle yaşamasına sebep oldu. Yaşam standartlarımız yükseldi ancak hayat kalitemiz düştü” sözlerine yer verdi.

Su her şeyden önemli

Uzman Diyetisyen Yasemin Tuncer, “Yaşamımızda ilk günümüzden itibaren olmazsa olmazımız besindir. Sağlığımızın en temel belirleyicisidir. Obeziteden, fazla kilolardan ve kronik rahatsızlıklardan korunmak için hem beslenmemize hem de fiziksel aktivite adı altında yaşam kalitemizi değiştirmemiz gerekiyor. Beslenme, karnınızın açlığını doyurmak değildir.

Bizim her zaman dediğimiz şey şudur, yeterli ve dengeli beslenme. Bir gökkuşağı gibi dağıtarak her besinden yemeye çalışmamız gerekiyor. Vücudumuzun yapı taşları olan karbonhidratları ve proteinleri her gün dengeli ve düzenli bir şekilde almamız gerekiyor. Bu sayede vücudumuzun yapı taşlarını eksiksiz olarak düzenleyebiliriz. Su bizim vücudumuz için çok önemli. Nasıl ki Dünya’nın 4’te 3’ü su ise vücudumuzun da 4’te 3’ü su ile kaplıdır. Her zaman bol bol su tüketin” ifadelerinde bulundu.

18 Oca 2019 - 14:50 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.