Sağlık alanında şiddet olaylarına tepki!

Sağlık alanında son zamanlarda artış gösteren şiddet olaylarının artması üzerine Hak-İş Sakarya İl Başkanlığı tarafından Hastane önünde basın açıklaması yapıldı. Bildiri Hak-İş Sakarya Şube başkanı Mesut Gökdemir tarafından okundu.

Bildiride şöyle denildi:” Hasta yakınlarının girmesi uygun olmayan alana, girmemesi konusunda uyardığı hasta yakını tarafından, önce küfürlü sonra fiziki saldırıya maruz kalıp yaralanmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların süratle hayata geçirilmesini, tüm STK ları ve ve tüm paydaşları da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Sağlık tesislerinde vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar, asla kabul edilemez. Birkez daha ve açık şekilde söylemek istiyoruz ki, şiddet; ASLA HAK ARAMA YOLU DEĞİLDİR.

Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyor, sağlıkta şiddetin ve ülke genelinde de her türlü toplumsal şiddetin son bulması adına caydırıcı adımların atılmasını talep ediyor, bir kez daha çalışma arkadaşlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz”.

21 Şub 2019 - 10:21 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.