Rumeli Balkanlar'a özel ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi Türkiye'ye gelen Makedonya heyeti; Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi Türkiye'ye gelen Makedonya eski Devlet Bakanı, Milli Güvenlik Kurulu Üyesi FurkanÇako, Makedonya Boşnak Partisi Genel Başkanı Munir Kolašinac ve Parti Genel Sekreteri Dino Drpljani; Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaret etti.

Birliktelik

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi katıldıkları program sonrası; Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Şehit'in de davetlisi olarak Adapazarı'na gelen Milli Güvenlik Kurulu Üyesi FurkanÇako, Makedonya Boşnak Partisi Genel Başkanı Munir Kolašinac ve Parti Genel Sekreteri Dino Drpljani; burada hemşerileriyle hasret giderdi. Aynı zamanda Dernek Başkanı Mehmet Şehit'in yakın dostu olan Milli Güvenlik Kurulu Üyesi FurkanÇako; Sakarya'da olmaktan ve burada yaşayan hemşerilerinin birlik ve beraberlik çatısı altında bir araya gelmelerini görmekten büyük gurur ve onur duyduklarını söyledi.

Onur ve güç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın misafirlerini Sakarya'da ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Dernek Başkanı Mehmet Şehit; ayrıca Makedonya'da 1999 yılında kurulan Makedonya Boşnak Partisi'nin Müslümanlar tarafından kurulmasının kendileri için onur ve bir güç olduğunu söyledi. Dedelerinin doğduğu topraklar olan Makedonya'ya zaman zaman geldiklerini ve oradaki kardeşleriyle buluşarak, yalnız olmadıklarını gösterdiklerini ifade eden Mehmet Şehit; ziyaretlerinden dolayı Milli Güvenlik Kurulu Üyesi FurkanÇako, Makedonya Boşnak Partisi Genel Başkanı Munir Kolašinac ve Parti Genel Sekreteri Dino Drpljani'ya teşekkür ederek, dernek adına çeşitli hediyeler sundu.

Haber: Levent Candan

29 Ağu 2018 - 12:06 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.