Özdemir’den 2023 Eğitim Vizyonu konferansı

MEB'de bir dönem ilköğretim genel müdürlüğü görevinde bulunan Başkent Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, okul yöneticilerine “2023 Eğitim Vizyonu ve Eğitimde Dönüşüm” konulu bir konferans verd

Sakarya Valiliği’nin himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Sakarya Eğitim Akademisi projesi kapsamında düzenlenen konferansı çalıştay nedeniyle ilimizde bulunan MEB Danışmanı Adem Çilek ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da izledi.

Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen eğitimde Prof. Dr. Servet Özdemir, 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Konferansta deneyim ve tecrübelerinden de aktarımda bulunan Prof. Dr. Servet Özdemir; “2023 Eğitim Vizyon Belgesini incelediğimizde, kamuoyunda eğitimle ilgili tartışılan konuların tamamının bu belge içerisinde olduğunu görüyoruz. Bir felsefesi olan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi tamamen yerli ve millidir. Eğitim Vizyon Belgesi eğitimin tüm alanlarını, yeni müfredat anlayışıyla ele alarak 2023 yılına kadar yapılacak tüm iyileştirme ve gelişmeleri kapsar niteliktedir.” dedi.

Konferansı izleyen okul yöneticilerinin sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Özdemir; “Bugünden başlayarak 21. yüzyıl Talim ve Terbiye Modelimiz ile 2023 Eğitim Vizyonu’nun temel hedefi, ahlak telakkisine dayalı ve insanı merkeze konumlandıran bir varlık ve bilgi anlayışını yeşertmektir.” dedi.

Eğitim camiasında görüşlerine değer verilen akademisyenlerin başında gelen Prof. Dr. Servet Özdemir konf eransın ardından, Ramada Otelde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Sakarya Kelebek Etkisi Çalıştayı’na katılarak eğitim vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2023 Eğitim Vizyonunun başarıya ulaşmasında sahadaki çalışmaların çok önemli olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlköğretim Eski Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir’e verdiği konferanslar ve ilimiz eğitimine yön gösterici değerlendirmeleri nedeniyle teşekkür etti.

14 Oca 2019 - 16:20 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.