Otelciden memura kötü haber…

OHAL ‘ den kaynaklanan memur izinlerinin askıya alınması, uçak ve otel rezervasyonlarının iptallerine neden oldu.

Türk Büro Sen Sakarya Şube Başkanı ve Türk Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol, OHAL nedeni ile Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Birçok memur izin iptalleri nedeni ile maddi manevi çıkmaza giriyor diyerek şu açıklamada bulundu.

Birçok memur tatil rezervasyonlarını yaptırmış uçak biletlerini almıştı. Ancak 15 Temmuzda yapılan hain saldırılar sonrası izinde olan memurlar çağırılmış ve izinlerde kaldırılmıştı. Bazı memurların OHAL den kaynaklanan durumlardan dolayı OTEL ve THY (uçak firmalarından) rezervasyonlarını iptal ettirmeleri gerekiyordu.

İptal edilme noktasında memurlara söylenen İptal ederiz ancak % 10 ya da %20 kısmını ödeyemeyiz cevabını aldıklarını biliyoruz.

Bu durumda OHAL ilan edilmiş bir ülkede nasıl oluyor da memurdan böyle bir kesinti yapılmasını söyleyebiliyorlar. Buna sendika olarak sessiz kalmayacağız. Yetkililerden bu konuda girişim yapmalarını bekliyoruz. Üyelerimizden kesinti yapan THK ve otelciler için gerekirse hukuki yollardan gerekeni yapacağız.

04 Ağu 2016 - 11:38 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.