“Müzik insan ömrü gibidir"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Gelenekle Geleceğe’ isimli söyleşi ve dinleti programı ile devam etti.

Ziya Taşkent Konser Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi ve dinleti programının konuğu Prof. Dr. Mutlu Torun oldu. Programın moderatörlüğünü Doç. Dr. Enver Mete Aslan üstlendiği gecede çok sayıda sanatsever yer aldı. Usta Udiler eserleriyle sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Müzik konusunda Türkiye gibiyim

Programda konuşan Prof. Dr. Mutlu Torun, “Sanatçılar işini iyi yapan kahramanlardır. Kahramanlar gelecek nesillere örnek olur ve onlara bir yol çizer. Bir idol olurlar. Benim müziğe başlama serüvenim ilkokul 5. sınıfta başladı. Teyzemin oğlunun evinde bir dolabın içerisinde ud gördüm ve o an onu çalmak istedim. O günden sonra ud çalmaya başladım.

Gitar çalmayı da çok severim. Genellikle ikisi arasında kalıyorum. Ben kendimi biraz Türkiye gibi görüyorum. Türkiye’de hem tarih hem de coğrafya olarak batı ile doğu arasında kalmış bir ülke. Genellikle doğudan batıya giden bir yapıda.

Bir yandan çok fazla Türk müziğini seviyorum bir yandan da Batı müziğine hayranlık duyuyorum. Ud ve gitar arasında kalmış durumdayım. İkisini birden yapabilme durumu olamaz. Müzik İnsan ömrü gibidir. Zaman içerisinde yaşar” dedi.

09 Mar 2018 - 12:58 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.