MÜSİAD'dan 8 Mart kutlama mesajı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle bir açıklama yaptı.

Açıklamasında kadınların hayatımızdaki yerine ve önemine değinen MÜSİAD Sakarya Başkanı Coşkun, “Bildiğiniz gibi 8 Mart tarihi ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu gün kadın olmanın anlam ve önemini hatırlamak, bunun üzerine samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınlarımızın toplum hayatı içerisinde karşılaştıkları zorlukları ele almak için iyi bir fırsattır.

Günümüzde siyasetten çalışma hayatına, spordan edebiyata ve bilimden sanata kadar hayatın her alanında kadınlarımız vardır ve bu varlıklarını sürdürebilmek adına büyük çaba ve başarı göstermektedirler. Toplum olarak en büyük hedeflerimizden birisi de; kadınlarımızı sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın içinde layık oldukları yerlere gelmelerini sağlamak olmalıdır. MÜSİAD olarak bu hedefin bize yüklediği sorumlulukların bilincindeyiz ve bu doğrultuda hareket etmekteyiz" dedi.

Mesajında Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in veda hutbesinde kadın hakları ile ilgili kısımlarını hatırlatan Coşkun, "Kadınlarımızın hayatın her aşamasında daha çok katılımcı bir görev üstlenmeleri gerekmektedir. Ayrıca geleneklerimiz ve dinimiz açısından da kadın, aile ocağında ilk eğitimi veren bir öğretmen ve eğitimcidir. Çocuğun terbiyesi, yetişmesi, her yönden gelişmesi, güzel alışkanlıklar kazanması ve yararlı bilgilerle donatılmasında en büyük rol kadındadır.

Bugün kadınlarımızın karşılaştığı sorunlar açısından baktığımızda da, karşımıza ilk olarak ’kadına yönelik şiddet’ uygulaması çıkmaktadır. Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz olaylarının endişe verici bir şekilde arttığını görmekteyiz. Maalesef töre ve geleneklerin arkasına sığınan katillerin sokak ortasında ki infazlarına şahit olmaktayız. Son zamanlarda kadınlarımıza yönelik ve bizleri kaygılandıran insanlık dışı davranışların yok edilmesi için, başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir" şeklinde konuştu.

07 Mar 2018 - 18:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.