Muhteşem açılışa Sakarya’dan kimler katıldı?

İstanbul'un fethinin kutlandığı 29 Mayıs 2013’te temeli atılan 8,5 milyar dolara mal edilen, Dünyanın 59 metre ile en geniş asma köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü muhteşem törenle hizmete açıldı.

Türkiye terör örgütlerinin yaptıkları hainlikler ile zor bir haftayı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışı ile kapattı.

İstanbul Fethi’nin kutlandığı 29 Mayıs 2013 yılında temeli atılan ve 8.5 milyar dolara mal edilen, Dünyanın 59 metre ile en geniş asma köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü muhteşem törenleaçıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ‘ ın yanı sıra bazı devlet başkanları bakan ve milletvekillerinin katıldığı açılışta Sakarya’dan da katılım gerçekleşti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra açılışa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’ da katıldılar.

Ücret ne kadar olacak?

Asya'dan Avrupa'ya geçişler ücretsiz olacak. Köprüden otomobillerin geçiş ücreti 9,90 lira olacak. Büyük vasıtalarda Mahmutbey'den girip Paşaköy' den çıkan toplam yaklaşık 35 lira ücret ödeyecek. Köprü ücretleri USD olarak (Otomobiller 3, Ağır vasıtalar 15 USD ) ödeyecekler.

Köprünün bağlantı yollarının ücreti kilometre başına 8 sent (24 kuruş) olarak belirlendi. Ücretler, 2 Ocak 2017'ye kadar geçerli olacak.

Kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek

OGS ve HGS dışında gişelerde kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek

Ücretsiz

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçişler 31 Ağustos 2016’ya kadar ücretsiz geçilebilecek.

27 Ağu 2016 - 11:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.