MKYK’ya kim girecek?

12 Eylül’de yapılacak AKP Büyük kongresinde, aynı zamanda MKYK seçimi yapılacak.3 Döneme takılan bazı vekillerin burada değerlendirileceği, bazıların ise listeye alınacağı ifade edildi.

7 Haziran sonrası yeniden seçim için heyecan dorukta. Milletvekili adayı olmak için yeni bir yarış yeni bir süreç başlıyor.

12 Eylül’deki büyük olağan kongrede genel başkan ve partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) belirlenecek.

Davutoğlu’nun 13 Eylül’de MKYK’yı toplayarak partisinin MYK’sını belirleyecek.

Ak Parti’nin 14 Eylül’de milletvekili aday listeleriniYüksek Seçim Kurulu YSK’ya vermesi gerekiyor.

Bu arada,Ak Parti 3 günlük süreçte partinin vitrini de yenilenmiş olacak.

Milletvekili listesi ve Teşkilat görüşü:

Partide 14 Eylül tarihi nedeniyle şimdiden milletvekili listelerine ilişkin çalışma da başlarken 7 Haziran genel seçimleri için dosya veren ve mülakata alınan tüm milletvekili adaylarının dosyaları da yeniden açıldı. Eylül ayı’nın ilk haftası milletvekili listelerine ağırlık verilecek.

13 Eylül’de yapılacak kongrede seçilecek yeni MKYK’nın da ilk gündemi milletvekili listeleri olacak.

Bu arada, Ak Parti’de oy kaybının en önemli nedenlerinden biri olarak görülen bazı aday listelerindeki yanlış tercihler konusunda da tüm önlemlerin alınacağı ve teşkilat temsilcilerinden daha fazla görüş alınacağı vurgusu yapılıyor.

Başbakan Miting için Sakarya’ya gelecek mi?

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 81 ilde miting planladığı ancak bunun süre darlığı nedeniyle mümkün olmadığı da ifade ediliyor.

YSK’nın taslağına göre 9 Ekim’de başlaması beklenen propaganda süresi 31 Ekim’de sona erecek.

Seçim sürecinde en az 40 ile gitmesi beklenen ve Sakarya’ya kesinlikle gelmesinin beklendiği Davutoğlu’nu zorlu bir miting programı bekliyor.

Çünkü, Ak Parti Genel Başkanı Davutoğlu’ da 23 güne mitinglerini sığdırması gerekecek.

Ya vekillik ya MKYK:

Kongrede yapılacak düzenleme ile 3 dönemlik milletvekilleri de Kasım ayında yapılması beklenen seçimlerde aday olabilecek.

7 Haziran seçimlerinde aday olamayan partinin ağır toplarının bulunduğu 70 isimle, 7 Haziran seçimiyle 3. dönem milletvekilliğine başlayan 26 isim de bu seçimlerde aday olacak.

Ak Parti kulislerinde, 26 ismin büyük oranda tamamına yakının yine listelerde yer alacağı vurgulanıyor.

70 isimden de 35-40 arasında ismin yeniden listelerde yer alabileceği, bazı isimlerin de MKYK’ya alınacağı dillendiriliyor.

Dişli, Üstün ve Çelik’in durumu:

Bu anlamda Sakarya’da 3 dönem kuralına takılan Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün ve Hasan Ali Çelik’in ya listeye alınacağı, ya da MKYK’ya gireceği ifade edilirken, kimlerin bu değerlendirmede yer alacağı ise şimdilik muamma görülüyor.

25 Ağu 2015 - 20:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.