‘Mevlevihaneler’ birer kültür ocaklarıdır

Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat etkinlikleri devam ediyor. Prof. Dr. Bilal Kemikli, “Mevlevihaneler bulundukları yerlerde ciddi bir kültür ocağıdır. Orada mesneviler okunur, kemale erilir, ticari hayata sosyal hayata katkı sağlanır.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin konuşmacı olarak yer aldığı ‘Mevlevilik ve Şehir’ isimli konferans gerçekleştirildi. Programa çok sayıda sanatseverin yanı sıra SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı , Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu ve Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan katıldı.

Mevlana Celalettin Rumi

‘Mevlevilik ve Şehir’ konusu hakkına bilgiler veren Prof. Dr. Bilal Kemikli, “Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinde çok güzel bir beyit var. Diyor ki; ‘Hüner bir şehir biat etmektir riyaya kalbin abat etmektir’. Yani bu dünya da hüner sultanlık ve devlet adamlığı değil hüner bir şehir inşa etmek ve şehrin halkının da kalbinin abat etmesidir. Şehri yaptınız, çok güzel binalarınız var fakat insanlarınız mutsuz ise o şehir şehir değildir. Bizim şehrimizi oluşturan temel etmen ilk olarak insanların huzurlu ve mutlu olmasıdır. Bu çerçeve de bize mutlu olmayı öğreten rehberlerden daha doğrusu şehir perspektifimizi inşa edenlerden bir tanesi de Mevlana Celalettin Rumi’dir” diye belirtti.

16 Ara 2018 - 18:53 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.