Yönetici Dediğin Vizyon Sahibi Olmalı..!

Sorumluluk Sahibi Olmak..

Yaşadığımız ömüre ,aldığımız nefese

Bulunduğumuz Makama,Kullandığımız oya.Yaşadığımız çevreye

Çocuklarımıza bırakacağımız Dünyaya soumlu olmak

Dünyaya,Ahirete Sorumlu olmak

Yirmi birinci yüzyılda yaşarken çağın gereklililiğine uygun yaşarken Ahiretin gerekliliklerini yapıp geleceği planlayabilmektir.

Önceki köşe yazılarımın birinde yapılan yatırımlara sahip çıkmak Bilinçli,Eğitimli bir toplumun öneminden bahsetmiştim.Geçtiğimiz hafta İlimiz ve ülkemizin değişik bölgelerinde yaşanan sel bu konu ya tekrar kısaca değinmemin gerekliğini hal i-hazur duruma getirdi.

Japonya ay geçmesinki bir deprem yaşamasın,ABD’da ay geçmesinki hortum,sel vb doğal afet ile karşılaşmasın bu örnekleri sayısal olarak çoğaltabiliriz,bunun ile birlikte çözümlenme sürecine girdiğimizde bilgi darağacımda japonyada kat sınırlaması,ters dublex gibi yapısal sınırlamaların olduğunu zannetmiyorum,ABD logarların geri basması,Alt geçitlerin sular altında kalması,Metroların su sızdırması gibi gibi altyapısal problemlerin olduğuna ciddi anlamda bilmiyorum.

Bu bağlamda;Elektrik kesilmesi ile şehrimiz günlerce susuz kalabiliyor ise, Sakarya nehrinin,Mudurnu çayının kenarındaki ilimiz her on yılda bir Su taşkınları ve sel felaketini yaşıyor ise,Bölgenin içme suyu havzası Sapanca gölünün yok olmasından tedirginlik yaşıyor isek ,Buna karşılık milyonlarca lira borcu olmasına rağmen SASKİ Belediye meclisinden yeni yatırımlar için 200 milyon’a aşkın tekrar borçlanma yetkisi alıyor ise Yerel olarak biryerlerde yanlış yapıyoruz yada planlama olarak bir yerlerde eksikliğimiz var demektir HES projesi gibi fayda zarar yatırım fizibilitesi önceliği ve geri dönüşümü ile ilgili husuların tekrar gözden geçirilmesi gerektiği kanaatindeyim.Bunun için Acil eylem planlarımızı,Altyapı yatırım master planlarımızı bilimsel olarak tekrar gözden geçirmemizin zornlu olduğu kanaatindeyim.

Üçüncü havalimanı’nın temeli Sn Başbakanımızın Cumartesi günü katılımı ile atıldı animasyonu görünce gurulanmamak elde değil.İstanbul tüm dünyanın imrenerek baktığı bir bölge haline geliyor.Lakin üçüncü köprü ve Havalimanı gururlanır iken Sakaryalı olarak yaşadığımız bilgenin sorumluluğunu taşıyarak Türkiyenin İstanbul olmadığını’da hatırlamak gerekir.

Karsta havalimanı var iken Sakaryalı Sabiha Gökçene 25 lira servis parası verip birbuçuk saatte nasıl giderim diye düşünüyor.

Atatürk Havalimanın’dan uçmaya mecbur kalmadıkça ulaşım problemi yüzünden cesaret edemiyor ise Yerel olarak Camili Karaman da yaşayanların Şehir Merkezine gelmesi saatler alırken ; Marmaray ın İstanbulluya sağladığı kolaylıktan. Üçüncü Havalimanından Pendiğe yirmi beş dakikada gelineceği ile övünmek aç tavuğun kendini darı ambarında görmesine benzer.Yerel yöneticilerimiz Merkezi yönetimin İstanbul vizyonun’dan bize ne düşer mantığından arınarak Sakarya için Sakarya nehri kıyısında,Alivyon zemindeki İlimizin tekrar sel deprem vb promleri minimize edecek,Çağdaş modern Ulaşım ve sosyal vb şehre vizyon katacak bakış açısı ile görev yapmalıdır.

Eğer Üçüncü köprü Camili karamandan geçermi bize ne düşer o projeden İstanbula gidecek hızlı tren arfiyede dururmu mantığında bekler isek Şener ŞEN in Selamsız bandosundan farkımız kalmaz ..

Yerel ve lokal olarak Elbette Merkezi yönetimler Ülkesel olarak yatırım planı yapıp 2023 vizyonu ile çalışırken Yerel Yöneticilerimizde Bu bağlamda aynı vizyonu ve sorumluluğu ile bulundukları makama kendilerini taşıyan bölge insanının beklentilerine göre görev yapmaları gerekmektedir.

Sekiz ayda üçüncü köprünün ayakları çıkarken sekiz ayda Arifiyede olduğu gibi bir battı çıktı yaparken batmayacak yaptıkları istasyonun altında kalmayacak yerel yöneticileri hak ediyor Merkezi yönetim ile aynı paralel de 2023 vizyonunu İlimiz Yerel yöneticileri taşımadığı takdirde şehirler arasında oluşacak sınıfsal ve Modernizasyon farkından tamamen yerel yöneticiler sorumludur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.