'Kurumlar kişilerden ibaret değildir'

Sakarya Baro Başkanı Av. Zafer Kazan veda ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit’i ziyaret eden Başkan Kazan görev yaptığı süre içinde her zaman iletişim ve işbirliği içinde oldukları jandarma ve emniyet teşkilatına teşekkür etti.

“HUKUK VE GÜVENLİK AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ”

Hukukun ve güvenliğin ayrılmaz bir bütün olduğunu belirten Başkan Kazan : “Hukukun olmadığı yerde güvenlik, güvenliğin olmadığı yerde hukuktan bahsedemeyiz. Baro Başkanlığı görevini yaptığım 4 yıl boyunca şehrimizin huzuru ve barışı için her şartta her yerde Adalet dedik, hukuk dedik, gerektiği durumlarda uyarılarımızı yaptık. Hem meslektaşlarımıza, hem şehrimize hizmet etmek ve bu şehirde hukukun sesi olmak istedik.” şeklinde konuştu.

“KİŞİYE BAĞLI YÖNETİMLERDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ”

Meslektaşları ve kamuoyundan gelen “Tekrar aday olun” baskısına rağmen aday olmama gerekçelerini açıklayan Başkan Kazan: “Baro Başkanlığı bir avukatın olabileceği en onurlu temsil ve hizmet makamıdır. Ne onur verici bir durumdur ki 4 yıllık Baro Başkanlığı görevimin sonunda gerek meslektaşlarımdan gerek kamuoyundan çok anlamlı ve bir o kadar da duygusal geri dönüşler aldım, almaya devam ediyorum. Şunu unutmamalıyız ki kurumlar kişilerden ibaret değildir. Kişiye bağlı yönetimlerde demokrasiden söz edilemez. Aslında bir demokrasi örneği gösteriyoruz. Bunun herkes için bir anlamı olmalıdır“ dedi.

“BAROMUZ HUKUK ADALET DEMOKRASİ DEMEYE DEVAM EDECEKTİR”

21 Ekim Pazar günü Orhan Gazi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan Baro seçimleri ile ilgili de temennilerini dile getiren Başkan Kazan: “Bu bir bayrak yarışıdır ve şimdi o bayrağı bir başka meslektaşıma teslim edeceğim. Dilerim ki Baromuz yine hukuk, adalet ve demokrasi demeye devam edecektir. Yine inanıyorum ki Baromuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği ilim ve fen ışığında, bu ülkenin kurucu ve ortak değerlerini hukuk çerçevesinde seslendirmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Hukuka ve şehrimize hizmetlerinden dolayı Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’a teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diledi.

05 Eki 2018 - 15:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.