Kösemusul, Hisarcıklıoğlu ile Özbekistan’da

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, TOOB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu ile gittiği Özbekistan’da Başbakan Yardımcısı Cemşid Kuçkarov ile görüştü.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Özbekistan’ın başkenti Taşkent ziyaret heyetinde yer aldı.

Gerçekleştirilen Türkiye – Özbekistan İş Forumu’nda işbirliğini artırma imkânları ele alındı.​

Özbekistan'da bir Sakaryalı

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev'in uğurlamasıyla Taşkent’e gelen Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet burada öncelikle Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi A. Başar Şen’i ziyaret etti. Büyükelçi Şen, Türkiye-Özbekistan ilişkileri konusunda heyete bilgi verdi.

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Taşkent’te Özbekistan Başbakan Yardımcısı Cemşid Kuçkarov ve Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov kabul etti.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Başkanı Kösemusul, Türkiye iş camiasının dünyanın her yerinde dikkat çektiğinin altını çizdi. Kösemusul, “Birliğimizin değerli başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na eşlik ettiğimiz Taşkent ziyaretimizde, ekonomik işbirliği fırsatlarını konuştuk. Sakarya adına da istişarelerimiz oldu. Türk iş dünyasının, sorunlarını azami ölçüde azaltıp işbirliklerini ekonominin her alanında artıracaklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

25 Ara 2017 - 11:02 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.