“İş sağlığı ve güvenliği vekili”

Türkiye’de en az bir dönem tam zamanlı iş yeri uygulaması eğitimiyle marka olma yolunda ilerleyen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’yla protokol imzaladı.

Protokol kapsamında Üniversite, iş dünyasına iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim de verecek, bazı işletmelerde işletme sahibi veya amiri “iş sağlığı ve güvenliği vekili” olabilecek.

“Tüm Taraflara Eğitim Verilecek”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin de bulunduğu 21 üniversitenin rektörü, iş sağlığı ve güvenliği konusunda öğrencilere yönelik farkındalık aktivitelerinin desteklenmesi, iş ekipmanlarının kontrollerini yapan kişilere verilecek temel eğitim programlarının düzenli ve etkin uygulanması ile işverenlere eğitimler verilmesi amacıyla protokol imzaladı.

Bakan Yardımcısı Ergezen imza töreninde yaptığı konuşmada :"Güçlü bir yasal zeminin yanında, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün benimsenmesi, bu alanda kalıcı ve sürdürülebilir iyileşme sağlamak için en önemli unsurdur. Bu kapsamda geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere çalışma hayatının tüm taraflarına yönelik faaliyetlerle, bireylerde güvenli davranış ve kendi sağlığını koruma bilincini oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

“Ders Müfredatları Standart Olacak”

Üniversitelerde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda yer alan iş sağlığı ve güvenliği derslerinin müfredatının standart hale getirilmesini hedeflediklerini aktaran Bakan Yardımcısı Ergezen, bu kapsamda üniversitelerin bilgi ve görüşlerinin toplanması amacıyla kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Müfredatı Bilgi Sistemi'ne girilen verilerin analiz raporunun ilerleyen günlerde hazırlanacağını kaydetti.

Üniversite Hazır

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, üniversitenin bilgiyi beceriyle bütünleştiren uygulamalı eğitim misyonuna sahip olduğunu belirterek “ öğrencilerimiz ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimlerini sektörle iç içe gerçekleştiriyorlar. YÖK’ün de uygulamalı eğitim modelimizi örnek gösterdiğini görüyoruz. Bizler bir taraftan öğrencilerimiz nitelikli bir şekilde mezun olsunlar, hatta mezun olmadan iş sahibi olsunlar istiyoruz. Bunu büyük ölçüde de başardık.

Öğrencilerimiz iş yeri uygulama eğitimleri gördükleri yerlerden iş teklifleri alıyorlar ve birçoğu çalışma hayatına başladılar. 3+1, 7+1 ve şimdi de lisansüstü çalışmaların sektörle birlikte yapılmasına başlamamız, TÜBİTAK destekli Doktora Sanayi Projesi gibi birçok alanla Sakarya’nın ve Türkiye’nin ekonomisine de katkı sağlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Tüm bunları yaparken gerek öğrencilerimiz gerekse de paydaşlarımız açısından iş sağlığı ve güvenliği konusunda hassas davranıyoruz. İmzalanan bu protokolle mevcut çalışmalarımızı güncelleyerek sektörle birlikte iş sağlığı ve güvenliği bilincini arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

Eğitimler Planlanıyor

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, topluma yönelik eğitimlerin verilmesi amacıyla kurduğu Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bünyesinde eğitimler verecek. Merkezin Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Boru, yeni çıkan iş sağlığı ve güvenliği yasası ile az tehlikeli meslek gruplarından, 50 kişinin altında çalışan bulunduran işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğun kaldırıldığı hatırlatarak “bunun yerine işletme sahibinin veya amirinin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alarak iş sağlığı ve güvenliği vekili ünvanıyla işletmesinin iş sağlığı ve güvenliği işlerini yürütübilecektir” diyen Barış Boru, “Bu kapsamda Üniversitemiz tarafından Yaşam Boyu Eğitim merkezimiz olarak bu eğitimleri vereceğiz.

Eğitim takviminin Mart Ayı’nda üniversitenin web sitesi ve twitter hesabı olan @SubuHaber de paylaşılacağı belirtildi.

15 Şub 2019 - 16:12 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.