Hendekliler Kudüs için yürüdü

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki göstermek amacıyla Hendekli Vatandaşlar tepki yürüyüşü düzenledi.

Hendek Rasimpaşa Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından cami önünde toplanan kalabalık, yapılan basın açıklamasının ardından Üniversite Caddesi üzerinden Hendek Meydanı'na yürüdü.

Hendek Gençliği öncülüğünde Sıtkı Yaz, Oktay Yaşa, Gürkan Özer, Tamer Albayrak, Burak Atmaca, Muhammed Erci ve Hüseyin Yaz tarafından organize edilen yürüyüşe Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Saadet Partisi Hendek İlçe Başkanı Ferhan Ağra, Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekbirler eşliğinde İsrail ve Amerika Bayrakları yakıldı

Rasimpaşa Camii önünde yapılan basın açıklamasının ardından Üniversite Caddesi üzerinden ABD ve İsrail aleyhine slogan atarak ilerleyen grup Hendek Meydanı'nda toplandı.

Hendek Meydanı'nda yapılan ortak bildiri ile Müslümanlar için özel olan Kudüs hakkında basın açıklaması yapan grup üyeleri daha sonra İstiklal Marşını okudu.

İstiklal Marşının ardından kalabalık grup sloganlar atarak ABD ve İsrail bayraklarını ateşe vermesinin ardından sessizce dağıldı.

Yapılan Ortak Basın açıklaması;

Peygamber Efendimiz (Sav) Şöyle Buyurmuştur; Ziyaretler Ancak Üç Mekâna Yapılır.

Mekke'de Ki Mescidi Harama, Medine'de Ki Benim Mescidim Mescidi Nebiye Ve Kudüs'te Ki Mescidi Aksaya.

Resulullah'ın bu sözü ile bu üç belde İslam'da kutsal ilan edilmiştir.

İslam'ın Mekke'de ilk tebliğ edildiği günlerde İslam dininin en önemli ibadetlerinden biri olan namazın mescidi aksaya yönelerek kılınması, İslam dininin ilk kıblesinin bulunduğu Kudüs şehrinin önemini açıkça göstermektedir.

Yahudiler bu topraklara Hz. Musa zamanında da sahip çıkmayıp Musa peygambere git sen ve rabbin savaşın diyerek bu kutsal mekânları korumaya yanaşmamışlar, bu tutumlarının sonucunda da kutsal topraklar ellerinden alınmıştır.

Bu kutsal mekânı koruma fırsatı ellerine bir kaç kez geçmesine rağmen her seferinde aynı isyan ve korkaklığı gösterdikleri için artık bu mescit ve çevresin de hiç bir sahiplik iddiasında bulunamayacaklardır.

Bu nedenle cenabı Allah son peygamber Hz. Muhammet (sav) bu kutsal mekânı teslim etmek ve bu yerlerin kıyamete kadar onun ümmetinin elinde kalmasını temin etmek için peygamberimizi Isra ve miraç vasıtasıyla oraya götürmüştür.

Isra olayın da bir devir teslim merasimi vardır. cenabı Allah Isra ve miraç gecesinde bu mekânı bütün peygamberlerin ruhlarının şahitliğiyle Resulullah (sav) teslim etmiş; peygamberimiz de bu mübarek şehri ümmetine bir miras olarak devretmiştir.

Değerli Hendekliler, peygamberimizin mirası kutsal kutsal Kudüs 46 yıldır işgal altındadır.

Bu işgale dur demenin şimdi tam zamanıdır. Artık bütün İslam dünyasının sesini yükseltmesinin ve tüm dünyaya bu işgale son verilmesi ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulmasını yüksek sesle haykırmanın tam zamanıdır.

Bugün Hendek'ten zalim devlet ABD ve yamağı terörist İsrail'e sesleniyoruz.

Değerli Hendekliler;

Amerika birleşik devletleri ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planları devam ediyor.

Siyonizm'in yeni kuklası Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarına ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunuyor.

Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır.

ABD, Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir.

Aynı ABD'nin Siyonist işgalin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail'i kanatları altına aldığını herkes görüyor.

Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam'ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD'nin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir.

Bir yerde masum sivillerin hedef alındığı saldırılar varsa, tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail'dir.

Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz;

ABD'nin ipi ile kuyuya inilmez ve Siyonist İsrail ancak güçten anlar.

İslam coğrafyasında kim kendi halkına rağmen ABD ve İsrail ile iş tutmuşsa sonu hüsran olmuştur.

Kadim bir İslam şehri olan Kudüs'ü, ilk kıblemiz olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır.

Son sözümüz;

Kudüs ve mescit-i Aksan'ın etrafında Siyonist İsrail'in ayak izlerini görmek istemiyoruz.

Katil İsrail ve işbirlikçi ABD Kudüs'ten defol!

Kudüs ile ilgili devlet büyüklerimizin aldığı kararların millet olarak sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtiyor,

Katılımlarınızdan dolayı tüm Hendeklilere saygılarımızı sunuyoruz.

08 Ara 2017 - 15:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.