Hendek Okullarının AB Projeleri Başarısı

AB projelerinde en başarılı ilçelerimiz arasında yer alan Hendek’te 8 okulumuzun 10 projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul görerek hibe desteği aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Hendek ilçesi öğretmenlerinin AB projeleri başarısından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ilimizi gururlandıran bu projelerde emeği geçen ilçe milli eğitim ve okul yöneticilerini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik etti.

Erasmus+2018 yılı teklif çağrısı döneminde Hendek ilçesi öğretmenlerimizin hazırladığı ve kabul edilen başarılı projeler şunlar;

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, ilçemizdeki 5 okulun ortak olduğu “Kaynaştırma Eğitiminde Yenilikçi Yaklaşımlar” isimli proje 64.965 Avro hibe desteği ile kabul görmüştür. Bu proje kapsamında proje ortağı okullardan 30 öğretmenimiz Barselona/İspanya ve Milano/İtalya’da yedişer günlük kaynaştırma öğrencilerine yönelik yenilikçi metodları ihtiva eden iki farklı ulus ötesi eğitim faaliyetine katılacaklar.

Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu’nun “Haydi Gel Bizimle ol” isimli projesi 32.312 Avro hibe desteği ile kabul görmüştür. Bu proje kapsamında okulumuzun 16 öğretmeni Portekiz ve İtalya’da yedişer günlük, “dezavantajlı öğrencilerin eğitim süreçlerine entegrasyonu ve bu grupların entegrasyonu sürecinde teknoloji kullanımı” konularında eğitim görecekler.

Cumhuriyet İlkokulu’nun “Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar: 21. Yüzyıl Pedagojisi” isimli projesi 25.221 Avro desteği ile kabul görmüştür. Bu proje kapsamında okulumuzun 14 öğretmeni Finlandiya ve Çek Cumhuriyetinde beşer günlük “Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Eğitimde Teknoloji Kullanımı” konulu eğitim faaliyetlerine katılacaklar.

Yenimahalle Anaokulu’nun “Merak Et, Keşfet, Öğren” isimli projesi 9.219 Avro desteği ile kabul görmüştür. Bu proje kapsamında okulumuzun 6 öğretmeni İspanya ve İtalya’da “Okul Öncesi Eğitimde Proje Tabanlı Öğrenme” konusu ile ilgili iki farklı kurumda eğitim kursu ve işbaşı gözlem faaliyetine katılacaklar.

Yeşilvadi İlkokulu’nun koordinatörlüğünü yaptığı; İtalya, Polonya, Litvanya, Yunanistan ve Makedonya’dan ilkokulların ortak olduğu “Learning to Overcoming Violence Elements” isimli stratejik ortaklık projesinde, akran zorbalığının farklı yenilikçi yöntemler ile aşılması hedeflenmektedir. 2 yıl sürecek bu proje 143.000 Avro hibe desteği ile kabul edilmiştir.

Ziya Gökalp Ortaokulu’nun koordinatörlüğünü yaptığı; İspanya, Yunanistan, Romanya, Polonya ve İtalya’daki ortaokulların proje ortağı olduğu “Müzakereci-Arabulucu-Lider-Öğrenciler” isimli proje 180.379 Avro desteği ile kabul edilmiştir. 2 yıl sürecek bu projede “Akran koçluğu uygulama metodolojileri” işlenecek.

Atike Hanım Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünü yaptığı; İtalya, İspanya, Romanya ve Bulgaristan’dan lise düzeyinde okulların ortak olduğu “Let’s Become Language Friendly Schools” isimli projenin geçtiğimiz yıl başlanan faaliyetleri 2019 yılı Haziran döneminde tamamlanacak. Bu proje ile ingilizcenin sanat, spor, müzik ve dans ile öğretimi amaçlanıyor.

Cumhuriyet İlkokulu’nun koordinatörlüğünü yaptığı İtalya, Polonya ve Portekiz’den ilkokulların ortak olduğu “Happy Kids For A Better Europe With Peer Coaching” isimli proje 2019 Haziran ayına kadar devam edecek. Bu projede “Akran arabuluculuğu ve koçluğu” konusunda iyi uygulamaların okullar arasındaki değişimi amaçlanıyor.

Yenimahalle Anaokulu’nun ortak olduğu, Sakarya Üniversitesi koordinatörlüğünde “Outdoor-oriented Practices in Early Childhood Eduation Project” isimli proje 189.715 Avro ile kabul görmüştür. Bu proje kapsamında okul öncesi eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik eğitici oyun alanlarının oluşturulması hedeflenmektedir. Hollanda ve Polonya’dan kurumların ortak olduğu proje 2 yıl sürecek.

Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Kız Öğrencilerimizin Mesleki Eğitimde Almanya Deneyimi” isimli proje 36.283 Avro hibe desteği ile kabul edilmiştir. Bu proje kapsamında Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin Almanya’da farklı işletmelerde iki hafta staj yapmalarına imkan sağlanmıştır.

09 Ara 2018 - 18:46 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.