Hedefler bilim ve teknoloji atılımıyla yakalanabilir

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Mimar ve Mühendisler Grubu ile Araştırma ve Kültür Vakfı ile birlikte ‘Üniversite, Bilim ve Toplum’ konulu konferans Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Mimar ve Mühendisler Grubu ile Araştırma ve Kültür Vakfı’nın birlikte düzenlediği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rumeli’nin konuşmacı olarak yer aldığı ‘Üniversite, Bilim ve Toplum’ konulu konferans Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı İdris Başer ile Mimar ve Mühendisler Grubu Sakarya Şubesi Başkanı Naci İris de katıldı.

Vahiy ve sünnet ışığında bir hayat

Programın açılış konuşmasını yapan Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı İdris Başer, “Konferansın düzenlenmesinde bizden salon ve diğer teknik konularda yardımını esirgemeyen SASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Vakfımızın gayesi iyiliği emretmek ve kötülükten nehyetmek. Bu doğrultuda önümüze gelen her fırsatı değerlendirip sizinle paylaşmak istiyoruz. Hayatı vahiy ve sünnet ışığında inşa etme faaliyetlerimizi Allah’ın izniyle sizlerle beraber sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konularda değerli bilim insanlarını fırsat buldukça karşınıza çıkartacağız. Sizden istirhamımız bu değerli konferanslara katılımınız ve buradan edindiğiniz bilgileri hayatınıza dönüştürmenizdir” diye konuştu.

Ahlaki boyut ihmal ediliyor

Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamanın yolunun bilim ve teknolojiden geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Rumeli, “Bilim ve teknolojide üstün ülkeler bunu, güçlü üniversitelerinden yetiştirdikleri beyin kadrosu ve uygulamaya, teknolojiye dönüştürebildikleri bilimsel çalışmaları sayesinde elde etmişlerdir. Güçlü üniversite güçlü ülke oluşturur. En kaliteli üniversiteler, en kalkınmış ülkelerde bulunmaktadır. Üzüntüyle ifade etmek gerekir ki günümüzde neslin eğitimi tek boyutlu olarak icra edilmektedir. Üniversitelerimizde eğitim ve öğretimin yalnızca maddi boyutuna ağırlık verilerek, ahlaki ve etik boyutu ihmal edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin potansiyeli var

“Mazide ordularıyla harp edip, işgal yoluyla ülkeleri ele geçirerek sömürgeleştiren güçlü ülkelerin yerini bugün teknolojik yönden güçlü ülkeler almıştır. Gelişmiş, kalkınmış ülkeler teknolojik ve bilimsel üstünlüklerini kullanarak, büyük çapta silaha başvurmadan geri kalmış ve kalkınmakta olan ülkeleri bağımlı hale getirmekte ve sömürmeye, ezmeye, egemen olmaya devam etmektedir. Türkiye stratejik konumu, sahip olduğu yer altı ve yer üstü maddi kaynakları, genç nüfusu ve tarihi birikimiyle Orta Doğu’nun Japonya’sı olabilir. Henüz tamamen kullanamadığı bu potansiyelini mobilize ederek 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinde yer alma hedefini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Büyüyen ve kalkınan Türkiye batıyı tedirgin etmekte ve önümüze engeller konulmaktadır. Bu engellerin aşılması ve hedeflerin yakalanması öncelikle bilim ve teknolojide sağlanacak atılımla mümkün olabilecektir.”

07 Eyl 2018 - 14:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.