Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Eğitimde 21 Yılda Devrim Gibi Değişim!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin eğitim sektöründe 21 yılda elde ettiği büyük başarıyı vurguluyor. Rakamlarla dikkat çeken Bakan Tekin, eleştirilere cevap verdi. 

Haber albümü için resme tıklayın

"Eğitimde Büyük Değişim: 21 Yılda Neler Değişti?"

Bakan Tekin, 21 yıl önce Türkiye'de 360 bin civarında resmi ve özel dersliklerde eğitim öğretim hizmeti verildiğini belirtti. Bugün ise 750 bine yakın resmi ve özel derslik bulunduğunu ifade etti, mevcut derslik stoğunun 2 katına çıktığını vurguladı.
"1 milyon 200 bin öğretmen arkadaşımızla birlikte eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. 21 yıl önce yaklaşık 500 bin öğretmen vardı. Türkiye'nin mevcut öğretmen sayısının 2 katından daha fazlasıyla eğitim öğretim hizmeti yürütüyoruz," dedi.

"Bakanlık ve Saha İşbirliği: Başarıyı Sağlamak İçin"

Bakan Tekin, Türkiye'nin büyük bir aile ve teşkilat olduğunu vurgulayarak, karar alırken sahadaki paydaşlarla istişare ettiklerini söyledi. Merkezi kararlarla yönetmenin eksik olabileceğini belirtti ve yerel yöneticilerin görüşlerini aldıklarını ifade etti.

" Kocaeli'de Eğitimde Büyük Değişim"

Sakarya'ya komşu, Kocaeli'deki eğitim durumunu da değerlendiren Bakan Tekin, öğretmen sayısının 21 yıl önceye göre neredeyse üç kat arttığını ve okul sayısının ciddi şekilde arttığını belirtti.

"Eleştiriye Cevap: Değişimi Görmemiz Gerekiyor"

Bakan Tekin, eğitimdeki beklentilerin farklı olabileceğini ancak yapılanları görerek hareket etmemiz gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin elde ettiği başarıyı göz ardı etmememiz gerektiğini söyledi ve eleştirenlerin bu verileri görmesi gerektiğini vurguladı.

27 Eki 2023 - 11:59 Sakarya/ Adapazari- Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.