Fiber Optik Teknolojisinin Geleceği Konuşuldu

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından “Gelecekte Fiber” başlıklı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB Fiber Optik Proje Koordinatörü Bilgisayar Yüksek Mühendisi Hüseyin Çit, FOTECH Teknik Operasyonlar Müdürü Orkun Şarlak, Doğu Marmara Fiber Altyapı - Ericsson Teknik Müdürü Ahmet San, Erkom Telekomünikasyon Şirketi CEO’su Ercan Cin konuşmacı olarak katıldı.

İki oturum olarak düzenlenen konferansın ilk oturumunda konuşan Hüseyin Çit, ‘AB Proje Fiber Optik Sunumu ve Bilgilendirilmesi’ başlıklı bir sunum yaptı. Projeyi 2016 yılında Avrupa Birliği’nin desteğiyle başlattıklarını ifade eden Çit, fiber optik alanının geleceği olan bir sektör olduğunu söyledi. Öğrencileri fiber optik alanında çalışma yapmaya davet eden Çit, “Bu noktada artık helvayı yapacak olan sizsiniz” ifadelerini kullandı.

Konferansta Orkun Şarlak ‘Gelecekte Fiber ve Fiber İstihdamı’, Ahmet San ‘Alt Yapı Sistemleri’, Ercan Cin de ‘Fiber Aktif Cihazlar’ başlıklı sunumlar gerçekleştirdiler. Orkun Şarlak, konferansta fiber optik teknolojisinin artık hayatın her alanında görülmeye başlandığından, Ercan Cin ise fiber optik teknolojisinin imalatı ve piyasası konularından söz etti.

Etkinliğinin ikinci oturumu ise soru-cevap şeklinde devam etti.

16 Ara 2016 - 09:57 - Bilim & Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.