Davutoğlu’na yakın milletvekilleri kimler?

Ak Parti bu günlerde eski Başbakan, Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na yakın olduğu düşünülen 25 milletvekili ile ilgili senaryoyu konuşuyor...

Türkiye’de tüm dengeleri alt üste eden 15 Temmuz darbe girişimi, Ak Parti’ de farklı gelişmelere neden oluyor.

Bir site yazarı ile önemli bir Ak Parti’ linin yaptığı sohbet ile ilgili köşe yazısı Ak Parti’de WhatsApp’ da elden ele geziyor.

Ak Parti’de herkes birbirine soruyor, Sakarya’daki Ak Parti Teşkilatı bile bu soruyu kendi kendine soruyor. “5 Milletvekili olan Sakarya’da acaba bu listede bizim milletvekilleri de olabilir mi?” diyerek gizliden gizliye konuşuyorlar.

Ak Partili ile yapılan sohbet ile ilgili köşe yazısında Müşerref Keskin ;

“Bir 15 Eylül lafı dolanıp duruyor. Ne var ki 15 Eylül' de. Ben de iyi haber kaynağı bir eski dostla kahve içtim. İktidar partisini çok iyi bilen biri. Ona sordum 15 Eylül'de ne olacak acaba diye? “

"Bir kere bayrama denk geliyor o gün. Korkulan bir şey olmayacak, bırak tarihleri de ben sana anlatayım " dedi;

"Fetö soruşturmasında ne kadar çok Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu etrafında dolanıyorlar görüyorsun. İşin onlara uzanacağı gözüküyor"

İyi de olur mu hiç. Ne kadar sert mesajlar verdiler. Biri yakın zamana kadar hükümetin başındaydı, diğeri de devletin başındaydı diye itiraz ettim.

"Partililer öyle düşünmüyor. Dikkat etmedin mi kuruluş yıldönümünde de en az alkışı onlar aldı. Ama onları harcamak da o kadar kolay değil. İkisi de kolay lokma değil “ dedi.

Peki ne olacak diye sordum;

"Birincisi, Davutoğlu'nun kendi kontenjanından bilinen 25 milletvekili var. Bir de gizlenmiş Fetö' cüleri düşün. Hükümeti yıkarlar bir anda. Ayrıca bununla kalsa..! Bütün belediyeler içerisinde o kadar çok Feto' cu var ve bunların belirlenmesi de görevden alınması da çok zaman alıyor. Öyle ki, ismini vermeyeyim bir belediyede belediye meclisinde AK Parti' li üye bile kalmayabilir. O zaman belediyeyi CHP'li ve HDP' lilerin yönetimine bırakmak zorunda kalabilirler."

Peki, ya çaresi ?

"Genel ve yerel seçimler bir arada yapılacak. O yüzden muhalefetle çok iyi geçiniyoruz. CHP ve MHP de karşı çıkmaz erken seçime."

Diyerek devam eden sohbette yazılanlar herkesin dilinde.

Gerek Sakarya’da gerekse Türkiye geneli Ak Parti teşkilatlarında konuşulduğu söylenen bu yazının ne denli gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

31 Ağu 2016 - 14:58 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.