Büyükşehir Avrupa’da turu rövanşa bıraktı

Adatıp Büyükşehir Basketbol FİBA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda Fribourg Olympic’e 87-85 mağlup oldu. Rövanş karşılaşması 4 Ekim Perşembe günü Sakarya Spor Salonu’nda oynanacak.

Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol FİBA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda Fribourg Olympic’e 87-85 mağlup oldu. İsviçre’nin Site Sportif Saint-Leonard Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Adatıp Büyükşehir, Toney Douglas, Jean Salumu, Kerem Özkan, Landry Nnoko ve Junior Etou ilk 5’i ile çıktı. Karşılaşmayı hızlı başlayan Adatıp Büyükşehir, Douglas ve Salumu’nun etkili oyunu ile çeyreğin ilk 4 dakikasını 15-5 önde tamamladı. Çeyreğin geri kalanında maça hükmeden Adatıp Büyükşehir, çeyreği 14 sayı farkla önde bitirdi. İlk çeyrek 17-31.

İlk kez geriye düştü

İkinci çeyrekte de etkili oyununa devam eden Adatıp Büyükşehir, maçın üstünlüğüne devam etti ve soyunma odasına 42-46 önde gitti. İlk yarı sonucu 42-46. Mücadelenin ikinci yarısına Jean Salumu, Kerem Özkan, Landry Nnoko, Junior Etou ve Şafak Edge beşlisi ile başlayan Adatıp Büyükşehir, çeyreğe tutuk başlayınca çeyreğin 4. Dakikasında skor 48-48 eşitliğe geldi. Bu dakikadan son mücadelede ilk kez geriye düşen Adatıp Büyükşehir çeyreği son dakikalarında bulduğu isabetli atışlarla çeyreği 63-64 önde kapattı.

Maç sonucu 87-85

Mücadelenin son çeyreğine Şafak Edge’nin 3 sayılık isabetli atışı ile başlayan Adatıp Büyükşehir, Nnoko ve Şafak’ın art arda bulduğu sayılarla çeyreğin ilk üç dakikasında skoru 67-76’ya getirerek farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Geride kalan süre içerisinde rakibin farkı indirmesine karşı maçın bitimine iki dakika kala Alp Karahan ve Salumu’nun üç sayılık isabetleri ile farkı yeniden 6 sayıya çıkaran Adatıp Büyükşehir, başa baş geçen mücadelenin son 23 saniyesine de 83-85 önde girdi. Maçın bitimine 6 saniye kala rakibin hücumunu engelleyemeyen Adatıp Büyükşehir sahadan 87-85 mağlup ayrıldı.

02 Eki 2018 - 09:37 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.