Bu yasak kamuda çalışanlara…

Sakarya Valiliği, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazıda, şeker ve tuz kullanımına dikkat edilmesi için uyarıda bulundu.

Sakarya Valiliği Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmak üzere bazı gıda maddelerine yasak getirdi.

Sakarya Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü aracılığı ile yayımladığı yazı ile ilgili uygulamaya geçilmesini de istedi.

Yazıda,

“Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli programı” kapsamında “Aşırı tuz ve şeker tüketiminin programının” azaltılması konusunda gereğinin yapılması istendi.

Valilik Kampusu’ndaki çay ocağına bile talimat verilerek, bardak çayların yanına en fazla bir adet şeker koyulması istendi.

Türkiye genelinde yaygınlaşan bu uygulama ile ilgili olarak, Sakarya Valiliği’nin yayımladığı yazı, kamu personeli tarafından da hoş karşılanmadı..

Kamu personeli;

“Biz neyi yiyeceğimizi, içeceğimizi bilmiyor muyuz? Okul çocuğu muyuz? Böyle yazışmalarla bize yasak getirilmesi çok anlamsız ve lüzumsuzdur” diyerek tepki gösterdiler

20 Şub 2015 - 21:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.