“Bu tren Adapazarı’na gelecek”

CHP Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu; Haklı taleplerimiz için birilerinin önünde bel büküp gerdan kırmamız mı gerekiyor dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çereoğlu’nun açıklaması şu şekilde;

9 haftadır eylemimize destek veren Sakarya’lılar, İyi Parti ilçe başkanı ve yöneticileri, STK’lar, Tüm Emekliler sendikası başkanı ve yönetim kurulu üyeleri,değerli basın emekçileri, emniyet güçleri; Atatürk’ün ‘’Vazifeye atılmak için içinde bulunduğun durumun imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin’’ sözünü şiar alarak bu olumsuz hava koşullarında meydana gelerek bizimle olan birlikte mücadele etmekten onur duyduğum yol arkadaşlarım.

Şehrimizin değerleri birer birer yok edilmeye devam ediyor. Hafta içi işçilerin ve siyasilerin Tank Palet ile ilğili gösterilerine şahit olduk. Tank Palet yasası iktidarın oyları ile meclisten geçti. Sıra hangi değerlerimizde.? Birlik olmadan başaramayacağımızı bir kez daha yineliyoruz.

Haklı talebimize desten veren basın mensuplarına teşekkür ederken eleştirenlere de el insaf diyoruz.

Her eylemden siyasi rant bekleyenler bizleri başkaları ile karıştırmasınlar. Alana gelen duyarlı vatandaşlarımızı da siyasete angaje edip haksızlık yapmasınlar. Halkı yanlış yönlendirmesinler. Dokuz haftadır yaptığımız eylemlerin siyaset üstü olduğu söyledik. Bütün Sakaryalıları bu alana davet ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu talebin haklı olduğunu yazıp ‘’ Siz böyle yaparsanız tren gelmez’’ ne demek. Adapazarı Ekspresi siyasi malzeme değil haklı talebizimdir. Haklı taleplerimiz için birilerinin önünde bel büküp gerdan kırmamız mı gerekir.

20 ay önce hızlı tren bahanesiyle durdurulan Ada Eksperisi hızlı tren bitmesine rağmen niçin çalışmaya başlamadı.

TCDD daha ne bekliyor?

TCDD Büyükşehir belediye başkanlığına mı bağlı?

TCDD’nin ‘’Her türlü önlemi aldık engel yok ’’ açıklamalarına rağmen trenimiz neden Adapazarı Gar’ına gelmiyor.

İstanbul yolcularını otobüs firmalarına, tren yolcularını dolmuşçulara mahkum edenlere bir an önce çözüm bulmaya davet ediyoruz.

Çeroğlu; Sayın Zeki Toçoğlu’nun 2014 teki vaatlerini görüyorsunuz. Aradan 5 yıl geçti. Şimdi de aynı söylemi iktidar adayı yapıyor. Artık vaat istemiyoruz. Treni yer altından ya da havadan götürme projelerini siz hazırlamaya devam edin.

Rayımız varsa garımız varsa trenimizde olmalı. Artık vaat değil derhal çözüm istiyoruz.

Haber: Hikmet Metin Çavdar

12 Oca 2019 - 20:11 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.