Bu şikayet, Yenikent Devlet Hastanesi için

1999 Depremi sonrası yapılan ve Sakarya’nın en modern hastanelerinden biri olan Yenikent Devlet Hastanesi’nde, Acil’den servislere, şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Sakarya’nın en modern hastanesi olan Yenikent Devlet Hastanesi’nde arzu edilmeyen sıkıntıların yaşanmış olması camianın dilinde.

Tedarikçiler ve müteahhitler

Hastanede gerek Acil servis, gerekse poliklinik ve yataklı servislerde temizlik konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını dile getiren hasta yakınları, “Tuvaletlerde kâğıt yok. Koridorlar çöp ve pislik dolu. Halı altına pislik atılır gibi köşe ve dipler pislik içinde. Yataklara yeni yatan hastaya nevresim veriliyor. Ama yatakların bakımı yapılmamış, kimi yatakların mekanizmaları çalışmıyor. Havalandırmalar çalışmıyor. Çoğu yerde havalandırma kumanda düğmeleri kırık ya da yok” diyorlar.

Acil servis, ‘Acil’lik

Diğer yandan hasta ve yakınları, “Acil servis çoğu zaman havasız kalıyor. Nöbetçi doktorlar uzun nöbet tutmaları sebebiyle asabi oluyor ve hasta yakınlarına gerekli cevabı vermekten kaçınıyor. Özellikle bazı acil çalışan personel ve bazı hemşirelerin gergin oluşu, hasta yakını ve hastalar üzerinde olumsuz etki yaratıyor” ifadelerinde bulunuyorlar.

Yönetim

Sakarya’nın en modern ve en büyük hastanelerinden olan Yenikent Devlet Hastanesi’nde bir diğer sorunun yönetimle alakalı olduğu ifade ediliyor.

Hastanede çalışan sağlık personelinin önemli kısmı hastane yönetimi ile ilgili sorun yaşandığını ifade ederek, konunun Sakarya Valiliği, Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü hatta Bakanlık müfettişleri tarafından irdelenmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Hatta çoğu hastane çalışanının, başka hastanelere gidebilmek için referans aradığı da ifade ediliyor.

18 Eyl 2018 - 15:45 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

01

Vicdan ! - Bu hastanede benim babam koronadan yoğun bakıma alındı ve yaklaşık 20 gün kaldı ilk başlarda cihaza bağlanmamıştı bilinci yerindeydi bunu biliyorduk ve belki bi ihtimal gösterirler diye gittik en azından telefonla bile konuştursalar yetecekti doktorumuza söyledik kabul etmedi birde gidip hastanede konuşalım dedik ve gittik güvenlikler bizi içeriye dahi almadılar yalvardık ama yinede göstermediler babam orda ne durumdaydı bilmiyorum evet tek hasta babam değildi ama en azından telefonla bari konuştursaydılar bi sesimizi duysaydı onu beklediğimizi yanında olduğumuzu hissettirseydik hiçbirini yapmadılar Doktoru doğru dürüst Bi bilgi vermiyordu bile biz 20 gün bekledik ve 20 gün sonra hayatını kaybetti yaşarken göstermediler öldü göstermediler bu yapılan insanlık mı alt tarafı o doktorların giydiğini giyip görecektik bunu yapmadılar Şimdi ise aklımızda kalan bir şüphe. Babama ne oldu belkide iyi bakılmadı bunu bilemiyoruz maalesef Ve ben şunu anladım eyerki Birgün yoğun bakıma girmem gerekirse öleceksem bile beni oraya sokmasınlar ölüceksem ailemin yanında öleyim hiç kimseyi göremeden tek başıma değil Babam affet bizi allah kimseyi bu duruma düşürmesin bunları anlattım çünkü belki aynılarını yaşayanlar vardır belki diye neyse bize bu iyiliği yapmadılar en azından telefonla konuşsaydık yetecekti aslında ama inşallah dizinde aileniz var sizde aynılarını yaşarsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Şubat 05:23