Bonzai’ye yasal düzenleme

Yeşilay Cemiyeti daha sert yasal düzenleme istiyor

Türkiye’de özellikle gençler arasında kullanımı hızla artan ve ardı ardına gelen ölümler nedeniyle son dönemde kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen ‘bonzai’ isimli sentetik uyuşturucu, can almaya devam ediyor.

Sokaklarda genel olarak bonzai olarak adlandırılan uyuşturucu, gerçekte “Sentetik Cannabinoid” ismi altındaki birçok zehirli maddeden oluşuyor.

Böbrek ve kalp yetmezliğine yol açan bonzai, esrardan çok daha etkili ve ani ölümlere de sebebiyet verebiliyor.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, ülkemizde yeni duyulan, ancak kısa sürede kullanımı oldukça artan ve internetten kolayca ulaşılan bonzai gibi yeni nesil uyuşturucu maddelerle ilgili yasal düzenlemelerin yetersiz olduğunu ve daha sert tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Karaman, “Korkumuz şu; bonzai son derece hızlı yayılma gösteriyor ve kullanım yaşı ortalaması düştü, 10 yaşındaki bir çocuk dahi bonzai kullanmaya başladı. Sentetik olduğu için merdiven altında rahatlıkla yapılıyor. 1 liraya, 2 liraya, 3 liraya alınabiliyor, internette rahatlıkla 24 saat satılıyor” dedi.

Uyuşturucuyla; Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, güvenlik güçleri ve Yeşilay’ın uzun yıllardır sürdürdüğü mücadeleye dikkatleri çeken Karaman, bu çabalara yasal düzenlemenin eklenmesi gerektiğini, bütüncül bir bakış açısıyla daha hızlı sonuçlar alınacağını belirtti.

24 Tem 2014 - 16:03 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.