Bir sevgi konseri

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten SATSO Türk Müziği Topluluğu 2019 yılının ilk konserini 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel bir konseptte düzenledi.

10 yılı aşkın süredir çalışmalar yapan koro;Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde Türk Müziğinin eşsiz eserlerini Sakaryalılarla paylaştı.

Konserden önce gelen konuklara SATSO Görevlileri tarafından karanfil takdim edildi.

İki bölümden oluşan konserde, SATSO Türk Müziği Topluluğu solo ve koro olmak üzere toplam 21 parça seslendirerek sanatseverlere musiki dolu bir gece yaşattılar. Konserde işitme engelliler için işaret dili ile de sunum yapıldı. Repertuvardaki parçalardan bir tanesi işaret dili öğrencileri tarafından işitme engellilere özel seslendirildi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yaklaşık 1000 kişinin doldurduğu salonda gerçekleştirilen konser, büyük beğeni aldı.

Şef Hamdi İtil Yönetimindeki konsere SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO Disiplin Kurulu Başkanı ve eski dönem Başkanlarından Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve eşleri ile çok sayıda davetli iştirak etti.

SATSO Korosu ile de sanat müziğinin eşsiz eserlerine icra ettiği gecede çiçek takdim etmek üzere sahneye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “SATSO çatısı altında çalışmalarını yürüten ve düzenledikleri konserle her defasında müzik severlere farklı keyifler yaşatan SATSO Türk Müziği Topluluğu yine çok başarılı ve duygu dolu bir gece yaşattılar bize.

Sakaryalılar olarak çok şanslıyız. Doğası, iklimi, verimli toprakları, üretimi ile bizlere büyük fırsatlar ve imkanlar sunan bir bölgede yaşıyoruz. Sakarya, her alanda üreten bir il. Hem zirai, hem sınai hem de ticari anlamda üretimi merkezine almış, üretmeyi bilen ve seven insanların coğrafyasıdır. Biz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak zaten ticaret ve sanayinin içindeyiz. Misyon olarak, Sakarya’nın sadece ticaret ve sanayide değil kültür ve sanat da üreterek kimlik kazanan bir il olması için gayret ediyoruz. İlimizde genele yayılan kültür sanat faaliyetleri ihmal edilirse, toplumsal olarak her şeyi olumsuz etkiler. Bu nedenle sanat ve kültür anlamında değerlerimize sahip çıkarken desteklemeye de özen gösteriyoruz. SATSO Türk Müziği Topluluğumuzun bugün geldiği noktada kongre salonunu dolduran bunca sanatseveri alkışlatabilmeleri bu desteğin ve gayretin bir sonucudur. Şefimiz Hamdi İtil şahsında tüm koromuza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Sanat ve duygu dolu bir akşamda bizleri yalnız bırakmadığı için konuklarımıza da teşekkür ederiz.

15 Şub 2019 - 12:07 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.