Adaylara gebe eğitimi veriliyor

Geyve Devlet Hastanesinde hizmet veren Gebe Bilgilendirme Sınıfında “Engelsiz Anne, Engelsiz Toplum” sloganıyla işitme engelli anne adaylarına işaret diliyle eğitim verilmeye başlandı.

Doğum Hizmetlerini güçlendirme çalışmaları kapsamında Geyve Devlet Hastanesi’nde açılan Gebe Bilgilendirme Sınıfı (GBS) aktif çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Üreme sağlığı, gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı gibi birçok konuda ilçedeki anne adaylarına eğitim hemşiresi Ömür Kelemci tarafından verilen hizmet takdir topluyor.

Tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırılması amacıyla açılan GBS’ye ücretsiz olarak kayıt yaptıran anne ve baba adaylarının eğitimlerden yararlandığını dile getiren Başhekim Uzm. Dr. Semih Songür, işitme engelli anne adaylarına yönelik işaret dili ile eğitim çalışmalarına da başladıklarını söyledi.

Songür “Gebe okulumuzda, alanında uzman ve işitme eğitimi sertifikalı hemşiremiz tarafından işitme engellilere yönelik özel eğitimler vermeye başladık. İşitme engelli anne adaylarının da eğitim faaliyetlerinden yararlanması için yapılan çalışmada ‘Engelsiz Anne, Engelsiz Toplum’ sloganıyla hareket edilerek tüm anne adaylarımıza ulaşmayı hedefliyoruz.

Bir işi iş olsun diye değil severek yapmak her zaman çok önemlidir. Gebe okulumuzda eğitim alan anne adayları doğum sonrası bazen bebeğini ilk yıkarken eğitim hemşiremizden yardım istiyor. O da gönüllü olarak gidip bebeği yıkayarak yardımcı oluyor. Burada bire bir yaşanan, güçlü bir paylaşım ve vatandaşlarımızın verilen hizmetten duyduğu memnuniyet bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

10 Oca 2019 - 17:00 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.