Acarlar Longozu büyüdükçe büyüyor

Sakarya’nın kuzeyinde bulunan ve Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longozu olan Acarlar Longozu, nilüferlerin çiçek açmasıyla ziyaretçi akınına uğruyor.

Türkiye’nin ikinci büyük su basan ormanı özelliğini taşıyan, Karasu ve Kaynarca İlçelerinin ortasında bulunan,24 kilometrekarelik alanıyla, 200 çeşit göçmen kuşa ev sahipliği yapan Acarlar Longozu, yerli turistlerin akınına uğradı.

Pek çok kuş türü ve endemik bitki türüne ev sahipliği yapan longoz, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Longoz çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, açan nilüfer çiçeklerini de fotoğraflıyor.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yaptığı açıklamada, Acarlar Longozu'nun Karasu ve Kaynarca sınırları içinde 24 hektar büyüklüğünde bir su basar ormanı olduğunu anlattı.

Longozda bulunan sarı ve beyaz nilüferlerin sabah açıp akşam kapandığına dikkati çeken İspiroğlu,

"Longoz, göçmen kuşların uğrak yeridir. Longozda 253 çeşit kuş ve böcek türü yaşamaktadır. Yine bin 800'e yakın bitki türü bulunmaktadır. Zaman zaman yabancı turistlerin ilgisini çeken longoz, fotoğrafçıların da uğrak yeri." dedi.

Haber:Aslı Çam

09 Eyl 2018 - 10:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.