Abdullah Gül sonunda açıkladı. Aday mı değil mi?

11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı’na aday olup olmayacağı ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuştu. Kendisi ile ilgili olarak AK Parti'den gelen tepkilere de yanıt veren Gül "Benimle ilgili saygısızlık boyutuna ulaşan sözler söyleyen arkadaşlarıma da şunları söylemek istiyorum. Başlarını ellerine alıp şu anki konumlarını bir düşünsünler" dedi.

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu'nun talebi üzerine olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulan Abdullah Gül yeterli mutabakat oluşmadığından aday olmayacağını açıkladı. Gül, AK Parti'den kendisine gelen tepkilere de yanıt verdi. Abdullah Gül'ün günlerdir beklenen açıklamasının tamamı şöyle:

Abdullah Gül’ün açıklaması:

"Türkiye maalesef pozitif bir gündem içerisinde değil. Türkiye böyle bir durumda seçime gidiyor. Bu çerçeve içinde benim ismim de gündemde. Bir faninin ulaşabileceği tüm makamlara ulaştım. Bu yolların hepsini yürüdüm. O bakımdan ne ben ne ailem herhangi bir arzu içerisinde değiliz. Bütün beklentimiz memleketimizin huzurlu istikrarlı geleceğimizin daha aydınlık olması.

Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra aktif bir siyaset içerisinde olmayacağımı söyledim. Bilgilerimi ve tecrübelerimi kendime saklayacağım anlamına gelmez bu.

Nitekim zaman zaman bunları Sayın Cumhurbaşkanı'yla paylaşma fırsatım oldu. Hain darbe teşebbüsünde de üzerime düşeni yaptım.

Basın hürriyeti, adaletsizlikler ve akademisyenlerle ilgili düşüncelerimi paylaşmaktan da vazgeçmedim. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle başlayan hareketlilik tamamen inisiyatifim dışında gelişti. Benim bilgime ve tecrübeme, siyasette devlet ve yönetim anlayışıma güvenen kişilerin talebiyle ortaya çıkmıştır. Toplumdan da böyle bir talep geldi. Ben de çok geniş bir mutabakat olursa üzerimize düşeni yapmaktan kaçınmayacağımızı söyledim. Öncelikle hepimizin bildiği gibi dindar siyasetiyle bilinen Temel Bey'in talebi için arzularımı sunuyorum. Geniş mutabakat oluşmaması nedeniyle adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değildir. Bazılarının risk almaz demesi gibi seviyesiz eleştirilerine bir şey söylemek istemiyorum. Seçim kampanyası polemikler olduğu için bu bana uygun değil."

28 Nis 2018 - 14:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.