60 okulda suyun önemi anlatıldı

SASKİ, Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleriyle 2018 yılında da çok sayıda öğrenciye ulaşırken, su yönetimine yönelik süreçlerin yerinde gözlemlenmesine imkân sağlayan tesis gezilerinde birçok grup ağırlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından her yaş grubundan öğrenciye yönelik olarak düzenlenen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri ile öğrenciler ve çeşitli meslek grubu temsilcilerine yönelik olarak düzenlenen tesis gezileri 2018 yılında da hız kesmedi.

SASKİ’nin yaşamın temel kaynaklarından birisi olan suya hizmet etmek gibi önemli bir misyonu bulunduğunu söyleyen İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Zeki Koç,

“Bu doğrultuda şehri kuşatan eğitimler düzenlemeyi, büyük yatırımlarla şehrimize kazandırdığımız son teknoloji tesislerimizde suyu nasıl yönettiğimize ilişkin süreçleri paylaşmayı önemsiyoruz. Geride bıraktığımız yılda da bu anlamda oldukça verimli etkinlikler gerçekleştirdik” diye konuştu.

Suyun kıymetine yönelik farkındalık

Temiz su kaynaklarının öneminin her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Koç, “Kurumumuz bununla ilgili olarak fiziki anlamda alternatif içmesuyu kaynaklarını şehrimize kazandırmak için çalıştığı gibi, geleceğimiz olan çocuklarımızın, onların vesilesiyle ailelerinin ve toplumumuzun suyun kıymetiyle ilgili olarak farkındalık sahibi olmaları için eğitimler düzenliyor.

Bilinçli Su Kullanımı Eğitimlerimizle şehir genelinde hemen hemen her yaş grubundan öğrencimize ulaşıyoruz. Animasyonlar eşliğinde suyun önemini ve doğru kullanımını anlatıyor, öğrencilerimizi su müfettişi ilan ediyoruz. Ayrıca bu sene öğrencilerimize hediye ettiğimiz eğitim çantalarımızı sırt çantası olarak da kullanılabilen kumaş malzemeden üreterek çevre dostu bir adım daha attık. 2018 yılında şehrimizdeki 60 okulda 7 bin 320 öğrencimize Bilinçli Su Kullanımı Eğitimi verdik” ifadelerini kullandı.

38 grup ziyaret etti

Koç, “Vatandaşlarımızın musluklarına birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak, atıksuları dünya standartlarında arıtarak çevremizi en iyi şekilde korumak, suyun enerjisinden yararlanarak enerji üretmek gibi hedeflerle büyük yatırımlarla tesisler inşa ettik.

Suyu yönettiğimiz ve son teknolojik yenilikleri kullandığımız bu tesislerimizde ağırladığımız ziyaretçilerimiz süreçleri gözlemleyebiliyor ve uzman personellerimizden diledikleri bilgileri alabiliyorlar. Birçok ilki hayata geçiren bir kurum olarak 2018 yılında toplam 38 gruptan 2 bin 219 kişiyi tesislerimizde ağırladık. Önümüzdeki dönemlerde şehrimize kazandıracağımız diğer tesislerimizde de misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz.”

17 Şub 2019 - 15:52 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.