4. İl Koordinasyon kuruluna başkanlık etti

2018 yılında yürütülen yatırımlar ile kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonun sağlanması, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı İl Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı salonundaki toplantıya, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Vali Yardımcısı Mehmet Zeki Koçberber, Kaymakamlar, bölge ve il müdürleri katıldı.

“2018 YILI PROJE TUTARI 7 MİLYAR 25 MİLYON TL”

İlimizdeki projeler ile kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “2017 yılı yatırımlarının proje tutarı 9 milyar 490 milyon TL iken, 2018 yılı proje tutarı ise 7 milyar 25 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Sektörlere göre dağılıma baktığımızda; ulaştırma sektörünün 3 milyar 676 milyon TL, diğer kamu hizmetleri sektörünün 1 milyar 421 milyon TL ve tarım sektörünün 690 milyon TL ile ilk üç sırada olduğunu görmekteyiz.

Toplam ödeneği 1 milyar 464 milyon TL olan 2018 yılı yatırım miktarlarını sektöre göre incelediğimizde; diğer kamu hizmetleri sektörü 646 milyon TL, ulaştırma sektörü 350 milyon TL ve enerji sektörü 131 milyon TL ile ilk üç sırayı paylaşmaktadır.

“400 PROJEDEN 197’Sİ TAMAMLANDI”

İlimizin 2018 yılı yatırım programında yer alan 400 projeye IV. dönem itibariyle tahsis edilen 1 milyar 464 milyon TL ödeneğin, 1 milyar 4 milyon TL'si harcanarak % 69 nakdi, % 74 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Toplantı dönemi itibariyle 400 projemizden; 197'si tamamlanmış, 134'ü devam etmekte, 29'u ihale aşamasında olup 40 projenin ise hazırlık çalışmaları sürmektedir” diye konuştu.

“PROJELERİN TAMAMLANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

2018 yılı yatırım programında yer alan projelerin hayata geçirilmesi için Valiliğimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlıklarımız, kurum-kuruluşlarımızın etkili koordinasyonu ve işbirliği içerisinde aksatılmadan sürdürüldüğünü ifade eden Vali Nayir, 2019 yılında yeni projelerin gerçekleştirilmesi için de yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını belirtti.

Kurum ve kuruluşların yöneticilerinin İlimiz genelinde yürüttükleri yatırım, hizmet ve çalışmalarının yanı sıra planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunduğu toplantı sonrası Vali Nayir, kurul üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

28 Oca 2019 - 13:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.