2018’de 4 bin 998 olaya müdahale

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 yılı faaliyet raporu açıklandı.

Büyükşehir İtfaiye Dairesi 2018 yılı içerisinde toplamda 4 bin 998 olaya müdahale etti. Faaliyet raporu hakkında açıklamalarda bulunan İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “İtfaiye teşkilatı olarak Sakarya’nın huzuru ve güvenliği için 7/24 nöbet tutuyoruz. Yıl içerisinde 3 bin 227’si yangın, bin 771 tanesi de kurtarma olmak üzere toplamda 4 bin 998 olaya müdahale ettik” dedi.

Bin 518 boğulma vakasına müdahale

Vatandaşların can ve mal güvenliği için gece gündüz mesailerine devam edeceklerini söyleyen Arancı, “Yangın olaylarının yanında cankurtaran ve birçok hizmeti bünyesinde barından itfaiye teşkilatı olarak 2018 yılında sahillerimizde vatandaşlarımızın güvenliği için büyük önlemler aldık. Yaz sezonu boyunca bin 518 boğulma vakasına anında müdahale ettik. Sezon süresi boyunca, cankurtaran ekiplerimizin koruduğu sahillerde hiç can kaybının olmaması en büyük mutluluğumuzdur.”

Eğitime önem verdik

“İtfaiye teşkilatı olarak birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Yıl boyunca eğitim ve tatbikat düzenliyoruz. Okullarımızda ve kamu kurumlarında uygulamalı eğitimler verdik. Sakaryalı vatandaşlarımızın yangın konusunda daha duyarlı ve bilinçli olmaları için çalışmalar gerçekleştirdik. 2019 yılında çalışmalarımızı ve eğitimlerimizi titizlikle sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

09 Oca 2019 - 14:24 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.