Ziya Taşkent’te Dilek Türkan esintisi

Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Ses İcracılığında Son Yüzyıl’ konulu söyleşi ve dinleti programı ile devam etti. Konuk Dilek Türkan gecede seslendirdiği eserlerle katılımcılara müzik dolu bir gece yaşattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Ses İcracılığında Son Yüzyıl’ konulu söyleşi ve dinleti programı ile başladı.

Ziya Taşkent Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Enver Mete Aslan’ın üstlendiği gecede Dilek Türkan, sanatseverlere müzik şöleni yaşattı.

Estetik güç önemli bir nüans

Türkan, “Bir kadın olarak müziğin, sanatın içerisinde yer almak çokta kolay bir şey değil. Gördüm ki Türk müziğinde bugüne kadar yer almış, ismini altın harflerle yazdırmış olan her sanatçı zor aşamalardan geçmiş. Çok büyük bir cesaretle her şeyi göze alarak bu musikiyi icra etmeye ve onu gelecek nesillere aktarmaya çalışmak takdir edilecek bir olay.

Ben onlardan aldığım güçle, bugün kadının çok daha fazla yaşam alanının genişlediğini görüyorum. Kadının kattığı estetik güç, Türk müziğinde çok önemli bir nüans.

08 Ara 2017 - 13:19 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.