Yurt Dışındaki İlahiyat Öğrencileri döndüler

2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Döneminde yurt dışında öğrenim gören Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri yurda dönüş yaptı.

Mevlana Değişim Programı ve iki anlaşmalar çerçevesinde Bahar Dönemini Ürdün Ceraş ve Zerqa Üniversiteleri ile Fas Karaviyyîn Üniversitesi ve Katar Üniversitesinde okuyan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri eğitimlerini tamamlayarak yurda dönüş yaptılar.

Bir ya da iki dönem yurt dışında öğrenim görmelerinin yabancı dillerini geliştirdiğini, akademik açıdan önemli kazanımlar sağladığını ve gittikleri ülkelerin kültürlerini yakından tanıma ve ülkemizi onlara tanıtma imkânı bulduklarını ifade eden öğrenciler, bu tür değişim programlarından yararlanmalarını arkadaşlarına da tavsiye ettiklerini ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca Sakarya Üniversitesindeki yurt dışı imkânları dolayısıyla ilgililere teşekkür ettiler.

İlahiyat Fakültesinin yurt dışı öğrenci faaliyetleri ile ilgi bilgiler veren Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı da 2017-2018 öğretim yılında Erasmus ve Mevlana Değişim Programları ve ikili anlaşmalar çerçevesinde toplam 32 öğrencilerinin Ürdün, Katar, Fas, Almanya ve İngiltere'de eğitim aldığını ifade etti. Prof. Bostancı ayrıca Temmuz ve Ağustos aylarında Katar ve Ürdün'de düzenleyecekleri Arapça Yaz Kurslarına katılacaklarla birlikte yurt dışına giden öğrenci sayılarının daha da artacağını söyledi. Bostancı, kendilerine de Ocak ayında 2 haftalık kurs programı için Malaya Üniversitesi'nden 14 öğrencinin geldiğini, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) ve Selangor Üniversitesinden (KUIS) 6 öğrencinin de Mevlana Değişim Programı çerçevesinde Bahar Dönemini fakültelerinde okuduğunu belirtti. Dekan Bostancı önümüzdeki öğretim yılında daha fazla ülke ile çok daha fazla sayıda öğrenci değişimi yapmayı hedeflediklerini de ilave etti.

21 Haz 2018 - 09:35 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.